Recepti 03. listopada 2014.

Minitartovi s crvenim lukom i pinjolima

Minitartovi s crvenim lukom i pinjolima
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ove mini-zakusne ukusno su i zdravo predjelo!

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 33

Potrebno vam je

  • tijesto za savijače
  • 8 kom kozji sir
  • 2 kom sušeni timijan
  • 40 g pinjoli
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 žlica med, vrcani
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. Odmrznuto lisnato tijesto razvaljajte i narežite na osam kvadrata.
  2. Luk očistite i sitno nasjeckajte. Pirjajte ga na tavi s malo ulja dok ne omek-ša (desetak minuta). Dodajte sol, papar i žličicu meda, promiješajte te pirjajte još pet minuta dok se umak ne reducira.
  3. Po žlicu nadjeva stavite na svaki komad tijesta koje ste posložili u hladan lim za pečenje.
  4. Na to stavite po komad kozjeg sira i pospite sjeckanim pinjolima koje ste kratko prepržili u tavi bez masnoće. Pokapajte s malo maslinova ulja i ukrasite grančicama timijana.
  5. Stavite u pećnicu na 220°C i pecite oko 15-20 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.