Ovaj mini cheesecake desert spaja svježinu limuna, kremoznost jogurta i biskvitni štih keksa u porcijama koje su točno po mjeri zalogaja
Mali deserti su često najprecizniji u prenošenju atmosfere. Ove limun cheesecake košarice mirišu na vrt, na maminu kuhinju, na ono doba ljeta kad je previše vruće za teške torte, ali ti se ipak jede nešto slatko.
Osim što su osvježavajuće, lagane i jednostavne za pripremu, imaju još jednu prednost: možeš ih napraviti unaprijed i izvući iz hladnjaka kad "zagusti".
Na dnu su klasični keksi koji tijekom pečenja omekšaju i pretvore se u biskvitnu podlogu. Možeš odabrati kekse koji ti odgovaraju - Petit Beurre ili Plazma ili Digestive... Na vrh ide nekoliko bobica za kontrast i kiselkasti završni dojam.
Nakon pečenja i hlađenja na sobnoj temperaturi, mini cheesecakeove stavi u hladnjak na barem dva sata – tada su najbolji. Drže se čvrsto i lijepo, ne suše se, i možeš ih pokriti plastičnom folijom ili spremiti u kutiju s poklopcem. U hladnjaku mogu stajati do 3 dana.
Recept za mirisne limun cheesecake košarice s jogurtom je u nastavku...
Kad ti život da limune, napravi cheesecake košarice s limunom
foto: Curated Lifestyle/Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Limun cheesecake košarice
10 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
12
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Digestive keksi
12
kom
Krem sir
225
g
Šećer
60
g
Ekstrakt vanilije
1
žličica
Grčki jogurt od vanilije
170
g
Bjelanjak
2
kom
Sok od limuna
3
žlica
Limunova korica
1
žlica
Brašno
1
žlica
Bobičasto voće
24
kom
Postupak
Zagrij pećnicu na 175 °C.
U kalup za muffine stavi papirnate košarice i u svaku stavi jedan keks.
Električnim mikserom lagano izradi krem sir, šećer i vaniliju dok ne postanu glatki.
Postupno umiješaj jogurt, bjelanjke, limunov sok, koricu i brašno. Ne miksaj predugo.
Smjesu ulij u košarice, otprilike do pola.
Peci 25 minuta, dok se središte ne stisne, ali ne i posve očvrsne.
Ohladi do sobne temperature, a zatim stavi u hladnjak na nekoliko sati.
Prije posluživanja na svaku košaricu stavi po dva komada bobičastog voća i, po želji, pospi šećerom u prahu.