Recepti 13. listopada 2014.

Miso losos

gastro postao gastro.24sata.hr
Potrudite se nabaviti ne baš uobičajene sastojke kako biste ostvarili pravi gastronomski užitak

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 204

Potrebno vam je

  • 3 žlica miso
  • 1 žlica mirin
  • 8 mala žlica soja umak
  • 1 mala žlica ulje arašidovo
  • 4 filet losos
  • 1 mala žlica sjemenke sezama, oljuštene suhe
  • 1 kom mladi luk

Priprema

  1. Prethodno zagrijati pećnicu na 200°C.
  2. Umutiti miso, mirin i soja umak u maloj zdjeli.
  3. Dodajte ulje u tavu i zagrijte na srednje-visokoj toplini. Dodajte losos i lagano pržite dok ne dobije boju, 2 do 3 minute.
  4. Prebacite losos u posudu za pečenje i pecite u pećnici 6 do 8 minuta.

Potrudite se nabaviti ne baš uobičajene sastojke kako biste ostvarili pravi gastronomski užitak

Izvor Centar-zdravlja.net

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.