Recepti 13. listopada 2014.

Mljeveno meso «a la Lindstrom»

gastro postao gastro.24sata.hr
Meso pripremljeno prema tradicionalnoj švedskoj recepturi vrijedi isprobati

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 2 kom luk ,crveni
  • 2 žlica maslac, slani
  • 3 žlica kapari
  • 125 g cikla, kuhana, rezana, konzerv.
  • 500 g mljevena junetina
  • 0.50 šalica vrhnje kiselo (12% masti)
  • 1 kom jaje kokošje
  • sol
  • 0.50 mala žlica papar
  • mast svinjska, nesoljena

Priprema

  1. Luk ogulite, sitno nasjeckajte i staklasto popržite na maslacu. Kapare i ciklu ocijedite i sitno nasjeckajte.
  2. Mljeveno meso zamijesite s lukom, kaparima, ciklom, sokom cikle (3 žlice), vrhnjem, jajem, žličicom soli i paprom u glatku smjesu. Od smjese oblikujte okrugle plosnate odreske promjera oko 6 cm.
  3. Odreske pržite sa svake strane 3-4 minute.Izvana trebaju biti hrskavo-smeđi, a iznutra još ružičasti.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.