gastro postao
Meso pripremljeno prema tradicionalnoj švedskoj recepturi vrijedi isprobati
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 2 kom luk ,crveni
- 2 žlica maslac, slani
- 3 žlica kapari
- 125 g cikla, kuhana, rezana, konzerv.
- 500 g mljevena junetina
- 0.50 šalica vrhnje kiselo (12% masti)
- 1 kom jaje kokošje
- sol
- 0.50 mala žlica papar
- mast svinjska, nesoljena
Priprema
- Luk ogulite, sitno nasjeckajte i staklasto popržite na maslacu. Kapare i ciklu ocijedite i sitno nasjeckajte.
- Mljeveno meso zamijesite s lukom, kaparima, ciklom, sokom cikle (3 žlice), vrhnjem, jajem, žličicom soli i paprom u glatku smjesu. Od smjese oblikujte okrugle plosnate odreske promjera oko 6 cm.
- Odreske pržite sa svake strane 3-4 minute.Izvana trebaju biti hrskavo-smeđi, a iznutra još ružičasti.