Recepti 08. listopada 2014.

Morski špageti

gastro postao gastro.24sata.hr
S plodovima mora, tjesteninom i umakom od rajčica ne možete pogriješiti

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 778

Potrebno vam je

  • 0.25 šalica ulje maslinovo
  • 4 režanj češnjak
  • 6 filet inćun
  • 800 g rajčica, crvena
  • 200 ml vino bijelo
  • 500 g špageti
  • 300 g dagnja
  • 300 g lignja
  • 250 g repovi kozica
  • 300 g škampi
  • peršin, list

Priprema

  1. U velikoj tavi na srednje niskoj temperaturi zagrijte dvije žlice ulja te dodajte nasjeckani češnjak i inćune. Pirjajte barem minutu, dvije stalno miješajući.
  2. Dodajte rajčicu i vino te pustite da provre. Potom smanjite temperaturu na nisku i kuhajte 20 minuta.
  3. U međuvremenu skuhajte tjesteninu, ocijedite je i poškropite s malo maslinova ulja.
  4. U tavu s umakom dodajte dagnje, poklopite te kuhajte jednu minutu povremeno protresajući posudu. Dodajte preostale plodove mora te kuhajte još dvije, tri minute, dok se ne skuhaju, a dagnje otvore. Začinite morskom solju i svježe mljevenim crnim paprom. Dodajte ocijeđenu tjesteninu, promiješajte i pospite peršinom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.