gastro postao
S plodovima mora, tjesteninom i umakom od rajčica ne možete pogriješiti
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 778
Potrebno vam je
- 0.25 šalica ulje maslinovo
- 4 režanj češnjak
- 6 filet inćun
- 800 g rajčica, crvena
- 200 ml vino bijelo
- 500 g špageti
- 300 g dagnja
- 300 g lignja
- 250 g repovi kozica
- 300 g škampi
- peršin, list
Priprema
- U velikoj tavi na srednje niskoj temperaturi zagrijte dvije žlice ulja te dodajte nasjeckani češnjak i inćune. Pirjajte barem minutu, dvije stalno miješajući.
- Dodajte rajčicu i vino te pustite da provre. Potom smanjite temperaturu na nisku i kuhajte 20 minuta.
- U međuvremenu skuhajte tjesteninu, ocijedite je i poškropite s malo maslinova ulja.
- U tavu s umakom dodajte dagnje, poklopite te kuhajte jednu minutu povremeno protresajući posudu. Dodajte preostale plodove mora te kuhajte još dvije, tri minute, dok se ne skuhaju, a dagnje otvore. Začinite morskom solju i svježe mljevenim crnim paprom. Dodajte ocijeđenu tjesteninu, promiješajte i pospite peršinom.