gastro postao
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 187
Potrebno vam je
- 1 kom patlidžan
- 200 g govedina, krta, mljevena
- luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 0.50 kom crvena paprika
- 2 kom mladi luk
- 4 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
- sol
- papar
- 0.50 šalica ulje suncokretovo
Priprema
- Ogulimo patlidžan i narežemo ga na okomite ploške. Namočimo ga u vodu sa žlicom soli na oko pola sata. Potom ga ocijedimo i osušimo kuhinjskim papirom.
- Ulijemo suncokretovo ulje u veću tavu za prženje. Pržimo patlidžane do smećkaste boje s obiju strana. Tada ih izvadimo i ocijedimo na kuhinjskom papiru.
- U tavi na luku pirjamo govedinu. Dodamo ukuhanu rajčicu, češnjak, sol i papar. Potom dodamo kockice paprike i mladi luk te pirjamo još desetak minuta.
- U posudu stavimo red pečenih patlidžana te red mesa. Na meso opet posložimo patlidžane i na njih meso. Zadnji red neka budu patlidžani.
- Prelijemo ih s malo vode. Pečemo u pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva, od 30 do 40 minuta.
Izvor 24 sata