Recepti 13. listopada 2014.

Musaka s patlidžanom

gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 187

Potrebno vam je

  • 1 kom patlidžan
  • 200 g govedina, krta, mljevena
  • luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 0.50 kom crvena paprika
  • 2 kom mladi luk
  • 4 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
  • sol
  • papar
  • 0.50 šalica ulje suncokretovo

Priprema

  1. Ogulimo patlidžan i narežemo ga na okomite ploške. Namočimo ga u vodu sa žlicom soli na oko pola sata. Potom ga ocijedimo i osušimo kuhinjskim papirom.
  2. Ulijemo suncokretovo ulje u veću tavu za prženje. Pržimo patlidžane do smećkaste boje s obiju strana. Tada ih izvadimo i ocijedimo na kuhinjskom papiru.
  3. U tavi na luku pirjamo govedinu. Dodamo ukuhanu rajčicu, češnjak, sol i papar. Potom dodamo kockice paprike i mladi luk te pirjamo još desetak minuta.
  4. U posudu stavimo red pečenih patlidžana te red mesa. Na meso opet posložimo patlidžane i na njih meso. Zadnji red neka budu patlidžani.
  5. Prelijemo ih s malo vode. Pečemo u pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva, od 30 do 40 minuta.

Izvor 24 sata

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.