Recepti 13. listopada 2014.

Nabujak od sira

Nabujak od sira
gastro postao gastro.24sata.hr
Soufflé, francuski naziv za nabujak predstavlja pravi izazov za kuhare amatere, a može biti slatki ili slani, ovisno o ukusu

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1497

Potrebno vam je

  • 450 g maslac, slani
  • 450 g pšenično brašno, bijelo
  • 2.25 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 125 g parmezan
  • 0.50 mala žlica senf
  • 5 kom jaje kokošje

Priprema

  1. U lončiću otopimo maslac, umiješamo brašno pa pirjamo na vatri srednje jačine 1 minutu. Umiješamo mlijeko, pustimo da zavre, uz stalno miješanje, dok se smjesa ne zgusne i postane glatka.
  2. Sklonimo s vatre, posolimo i popaprimo prema ukusu te umiješamo sir i senf. Postupno u sir umiješamo 4 žumanjka. Posljednji žumanjak sačuvamo.
  3. Pećnicu zagrijemo na 190 °C te u nju stavimo lim za pečenje. U velikoj čistoj zdjeli istučemo 5 bjelanjaka u snijeg. Umiješamo 1 žlicu snijega u smjesu sa sirom, a zatim i ostatak.
  4. Smjesu ulijemo u zdjelu za nabujak i pospemo parmezanom. Stavimo u lim za pečenje pa pečemo 25 – 30 minuta. Poslužimo odmah.

Izvor "Kuhinje svijeta - Francuska kuharica", Mozaik knjiga i 24 sata

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • danijela5 17:55 03. Siječanj 2016.

    Promjenite greške u dozama brašna i maslaca, nisam pratila uputue, samo kažem :)