Recepti 03. listopada 2014.

Nadjeveno pečeno pile

gastro postao gastro.24sata.hr
Pečeno pile ukusno je samo po sebi, ali još je bolje kada ga nadjenete slaninom, kruhom, jajetom i začinima

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1125

Pile

  • 1400 g pile (cijelo, prosjek )
  • sol

Nadjev

  • 3 žlica ulje suncokretovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 30 g slanina svinjska, sirova soljena
  • 3 kriška kruh pšenični, bijeli
  • 200 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 2 kom jaje kokošje
  • peršin, list
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Pile operite, lagano odvojite kožu od mesa. Izvana i iznutra natrljajte ga solju. Kruh narežite na kockice i prelijte hladnim mlijekom. Nasjeckajte luk, slaninu i peršin.
  2. Na vrelu ulju propirjajte luk sa slaninom i još vruće prelijte na ocijeđen kruh. Dodajte jaja, peršin, posolite, popaprite i dobro izmiješajte. Time napunite pile, a otvor zatvorite čačkalicama. Stavite ga u lim za pečenje, prelijte vrućim uljem i pecite oko 1 sat na 200°C.
  3. Tijekom pečenja pile zalijevajte sokom u kojem se peče i toplom vodom kako bi ostalo sočno.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.