gastro postao
Pečeno pile ukusno je samo po sebi, ali još je bolje kada ga nadjenete slaninom, kruhom, jajetom i začinima
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1125
Pile
- 1400 g pile (cijelo, prosjek )
- sol
Nadjev
- 3 žlica ulje suncokretovo
- 1 kom luk ,crveni
- 30 g slanina svinjska, sirova soljena
- 3 kriška kruh pšenični, bijeli
- 200 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 2 kom jaje kokošje
- peršin, list
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Pile operite, lagano odvojite kožu od mesa. Izvana i iznutra natrljajte ga solju. Kruh narežite na kockice i prelijte hladnim mlijekom. Nasjeckajte luk, slaninu i peršin.
- Na vrelu ulju propirjajte luk sa slaninom i još vruće prelijte na ocijeđen kruh. Dodajte jaja, peršin, posolite, popaprite i dobro izmiješajte. Time napunite pile, a otvor zatvorite čačkalicama. Stavite ga u lim za pečenje, prelijte vrućim uljem i pecite oko 1 sat na 200°C.
- Tijekom pečenja pile zalijevajte sokom u kojem se peče i toplom vodom kako bi ostalo sočno.
Izvor Skuhatćute