gastro postao
Ovi grisini zadovoljavaju sve kriterije - hrskavi su, ukusni i vizualno privlačni.
Grisine možete jesti zasebno, ali ih kombinirati i sa sirevima, paštetama, umacima i krem juhama. Po želji dodajte začine poput ružmarina i bosiljka ili pak nasjeckane čili papričice.
Dobar tek!
Sastojci:
- 60 dag brašna
- 1 žlica meda
- 2 žličice soli
- 2-3 žlice maslinovog ulja
- 1 žličica suhog kvasca
- 4 dcl vode
- sezam
Priprema:
- Zamijesite tijesto i ostavite ga u nauljenoj posudi da se diže.
- Tostirajte sezam, pospite ga po radnoj podlozi i razvlačite tijesto po njemu.
- Podijelite tijesto u jednake kuglice, razvaljajte ih rukama i zaokrenite nekoliko puta.
- Položite ih na pripremljeni lim za pečenje i pecite otprilike pola sata na 175 stupnjeva.
Uživajte u mirisnim domaćim grickalicama!