Recepti 19. listopada 2017.

Najbolji recept za domaće grisine

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovi grisini zadovoljavaju sve kriterije - hrskavi su, ukusni i vizualno privlačni.

Grisine možete jesti zasebno, ali ih kombinirati i sa sirevima, paštetama, umacima i krem juhama. Po želji dodajte začine poput ružmarina i bosiljka ili pak nasjeckane čili papričice.

Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Domaći slanci zbog kojih ćete zaboraviti na pekaru Kolumne

 

Sastojci:

  • 60 dag brašna
  • 1 žlica meda
  • 2 žličice soli
  • 2-3 žlice maslinovog ulja
  • 1 žličica suhog kvasca
  • 4 dcl vode
  • sezam

Priprema:

  1. Zamijesite tijesto i ostavite ga u nauljenoj posudi da se diže.
  2. Tostirajte sezam, pospite ga po radnoj podlozi i razvlačite tijesto po njemu.
  3. Podijelite tijesto u jednake kuglice, razvaljajte ih rukama i zaokrenite nekoliko puta.
  4. Položite ih na pripremljeni lim za pečenje i pecite otprilike pola sata na 175 stupnjeva.

 

Uživajte u mirisnim domaćim grickalicama!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.