Donosimo odličan recept za namaz od bundeve i krem sira. U receptu je slatka varijanta, ali donosimo ideje i za slanu varijantu...
Doručak ponekad zna biti dosadan i zato stalno tražimo i smišljamo neke nove ideje kako ga učiniti zanimljivijim i slasnijim, posebno sada, u hladnim danima, kada ni na tržnicama nema toliko različitog povrća i voća kao na proljeće i ljeti.
I zato nam je super ovaj namaz od bundeve i krem sira koji će definitivno obogatiti naš doručak tijekom jeseni i zime, ali i u njega donijeti malo boje, vitamina i minerala.
Namaz od bundeve i krem sira - slatka i slana varijante
Donosimo recept za slatki namaz od bundeve, čiji su glavni sastojci bundeva i krem sir, koji je super na kruhu, pecivima, može se poslužiti s muffinima, a može postati i nadjev za razne slastice - kolače, palačinke...
No vrlo lako ovaj namaz od bundeve i krem sira može dobiti svoju slanu verziju - izostavi začine i javorov sirup navedene u receptu, i dodaj malo više soli, papra, možeš dodati i, primjerice, tostirane bučine sjemenke kao hrskavi element, ali i ovaj odličan namaz od bundeve i krem sira preliti s malo bučinog ulja prilikom serviranja!
Recept za ovaj odličan namaz od bundeve i krem sira, u slatkoj varijanti, je u nastavku...
Namaz od bundeve i krem sira
foto: Lauren's Latest/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Namaz od bundeve i krem sira
40 MIN
pripreme
35 MIN
kuhanja
8
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Bundeva
800
g
Maslinovo ulje
2
žlica
Sol
0,13
žličica
Krem sir
240
g
Javorov sirup
2
žlica
Ekstrakt vanilije
1
žličica
Cimet
0,50
žličica
Začin za bundevu (mješavina "pumpkin spice")
1
žličica
Postupak
Pećnicu zagrij na 200 stupnjeva. Pleh obloži papirom za pečenje.
Bundevu oguli, očisti od koštica i nareži na kockice. Premaži kockice bundeve maslinovim uljem i posoli.
Peci 25-30 minuta, dok kockice ne omekšaju.
Pusti da se pečene kockice bundeve ohlade oko 30 minuta.
Ohlađene kockice bundeve ubaci u blender i izblendaj ih do savršeno glatke, jednolične smjese. Dio pirea od bundeve koristi za ovaj namaz, a ostatak zamrzni za drugi put ili neku drugu namjenu (lazanje od bundeve. štrudlu od bundeve. muffine ili slatki kruh od bundeve...).
U zdjeli pomiješaj krem sir, 1/2 šalice pire od bundeve, javorov sirup, ekstrakt vanilije, cimet i začin za bundevu. Dobro miješaj pjenjačom dok se sve ne sjedini.
Namaz od bundeve i krem sira posluži odmah ili čuvaj u hladnjaku, u dobro poklopljenoj posudi bez dotoka zraka.1