Gennaro Contaldo priprema ukusnu parmigianu od patlidžana, rajčice, parmezana i mozzarelle...
Ako tražiš ideju za ručak bez mesa, koji je ukusan i brz (i u kojem će uživati cijela obitelj), popularni talijanski chef Gennaro Contaldo ima recept za slasnu talijansku parmigianu.
Domaći umak od rajčice u kombinaciji s patlidžanima, parmezanom i hrskavim slojem krušnih mrvica i mozzarelle prava je rapsodija okusa.Svakako isprobaj!
Ne gasi ekran dok kuham
Parmigiana - recept by Gennaro Contaldo
15 MIN
pripreme
50 MIN
kuhanja
6
porcija
SREDNJE
Sastojci
Patlidžan
3
kom
Pelati iz konzerve
800
g
Sol
Svježe mljeveni crni papar
Maslinovo ulje
9
žlica
Luk
1
kom
Češnjak
1
kom
Origano
1
žličica
Svježi bosiljak
0,50
šalica
Parmezan
0,75
šalica
Mozzarella
200
g
Krušne mrvice
0,25
šalica
Postupak
Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
U tavi zagrij maslinovo ulje, dodaj nasjeckani luk, češnjak i origano. Dinstaj nekoliko minuta, dok luk ne poprimi lijepu zlatno žutu boju.
Dodaj nasjeckane pelate, sol i papar te nasjeckani svježi bosiljak. Kuhaj oko 15 minuta na laganoj vatri, povremeno miješajući.
Na drugu zagrijanu tavu posloži narezani patlidžan, posoli ga i premaži maslinovim uljem s obje strane. Peci ih po nekoliko minuta sa svake strane dok ne posmeđe.
Vatrostalnu zdjelu lagano premaži uljem pa dodaj sloj umaka od rajčice.
Posloži jedan sloj patlidžana i pospi ga s parmezanom. Dodaj umak od rajčice, sloj patlidžana i parmezan. Ponavljaj postupak dok ne potrošiš sve sastojke.
Za kraj, parmigianu obilno pospi parmezanom, krušnim mrvicama i nasjeckanom mozzarellom.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.