Recepti Povrće 16. lipnja 2024.

Napravi parmigianu po receptu talijanskog chefa!

Povrće
15 MIN
50 MIN
6
SREDNJE
parmigiana
Parmigiana
foto: Moira Nazzari/Unsplash
Gennaro Contaldo priprema ukusnu parmigianu od patlidžana, rajčice, parmezana i mozzarelle...

Ako tražiš ideju za ručak bez mesa, koji je ukusan i brz (i u kojem će uživati cijela obitelj), popularni talijanski chef Gennaro Contaldo ima recept za slasnu talijansku parmigianu.

Domaći umak od rajčice u kombinaciji s patlidžanima, parmezanom i hrskavim slojem krušnih mrvica i mozzarelle prava je rapsodija okusa. Svakako isprobaj!

Ne gasi ekran dok kuham

Parmigiana - recept by Gennaro Contaldo
15 MIN
pripreme
50 MIN
kuhanja
6
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Patlidžan 3 kom
  • Pelati iz konzerve 800 g
  • Sol
  • Svježe mljeveni crni papar
  • Maslinovo ulje 9 žlica
  • Luk 1 kom
  • Češnjak 1 kom
  • Origano 1 žličica
  • Svježi bosiljak 0,50 šalica
  • Parmezan 0,75 šalica
  • Mozzarella 200 g
  • Krušne mrvice 0,25 šalica
Postupak
  1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.


  2. U tavi zagrij maslinovo ulje, dodaj nasjeckani luk, češnjak i origano. Dinstaj nekoliko minuta, dok luk ne poprimi lijepu zlatno žutu boju.

    Dodaj nasjeckane pelate, sol i papar te nasjeckani svježi bosiljak. Kuhaj oko 15 minuta na laganoj vatri, povremeno miješajući.


  3. Na drugu zagrijanu tavu posloži narezani patlidžan, posoli ga i premaži maslinovim uljem s obje strane. Peci ih po nekoliko minuta sa svake strane dok ne posmeđe.


  4. Vatrostalnu zdjelu lagano premaži uljem pa dodaj sloj umaka od rajčice.


  5. Posloži jedan sloj patlidžana i pospi ga s parmezanom. Dodaj umak od rajčice, sloj patlidžana i parmezan. Ponavljaj postupak dok ne potrošiš sve sastojke.


  6. Za kraj, parmigianu obilno pospi parmezanom, krušnim mrvicama i nasjeckanom mozzarellom.


  7. Peci 30-ak minuta.


  8. Posluži toplo i uživaj. U slast!


 

Možda vas zanima... Carbonara po receptu celebrity chefa Gennara Contalda Recepti Možda vas zanima... Patlidžan-pizza legendarne Julije Child Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:07 16. Lipanj 2024.

    fino