gastro postao
Gennaro Contaldo priprema ukusnu parmigianu od patlidžana, rajčice, parmezana i mozzarelle...
Ako tražiš ideju za ručak bez mesa, koji je ukusan i brz (i u kojem će uživati cijela obitelj), popularni talijanski chef Gennaro Contaldo ima recept za slasnu talijansku parmigianu.
Domaći umak od rajčice u kombinaciji s patlidžanima, parmezanom i hrskavim slojem krušnih mrvica i mozzarelle prava je rapsodija okusa. Svakako isprobaj!
Parmigiana
Sastojci:
- 3 velika čvrsta patlidžana, tanko narezani na kolutiće
- 800 g rajčice
- sol i mljeveni crni papar
- 9 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 glavica luka, oguljena i nasjeckana
- 1 češanj češnjaka, nasjeckan
- 1 žličica suhog origana
- 2 šake listova svježeg bosiljka
- 3 velike šake parmezana (svježe naribanog)
- 200 g mozzarelle
- 1 šaka krušnih mrvica
Postupak:
- Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
- U tavi zagrij maslinovo ulje, dodaj nasjeckani luk, češnjak i origano. Dinstaj nekoliko minuta, dok luk ne poprimi lijepu zlatno žutu boju. Dodaj nasjeckane pelate, sol i papar te nasjeckani svježi bosiljak. Kuhaj oko 15 minuta na laganoj vatri, povremeno miješajući.
- Na drugu zagrijanu tavu posloži narezani patlidžan, posoli ga i premaži maslinovim uljem s obje strane. Peci ih po nekoliko minuta sa svake strane dok ne posmeđe.
- Vatrostalnu zdjelu lagano premaži uljem pa dodaj sloj umaka od rajčice.
- Zatim posloži jedan sloj patlidžana i pospi ga s parmezanom. Dodaj umak od rajčice, sloj patlidžana i parmezan. Ponavljaj postupak dok ne potrošiš sve sastojke.
- Za kraj, Parmigianu obilno pospi parmezanom, krušnim mrvicama i nasjeckanom mozzarellom.
- Peci 30-ak minuta.
- Posluži toplo i uživaj. U slast!