Recepti 02. lipnja 2023.

Napravi parmigianu po receptu talijanskog chefa!

Parmigiana po receptu talijanskog kuhara foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Gennaro Contaldo priprema ukusnu parmigianu od patlidžana, rajčice, parmezana i mozzarelle...

Ako tražiš ideju za ručak bez mesa, koji je ukusan i brz (i u kojem će uživati cijela obitelj), popularni talijanski chef Gennaro Contaldo ima recept za slasnu talijansku parmigianu.

Domaći umak od rajčice u kombinaciji s patlidžanima, parmezanom i hrskavim slojem krušnih mrvica i mozzarelle prava je rapsodija okusa. Svakako isprobaj!

Parmigiana

Sastojci:

  •     3 velika čvrsta patlidžana, tanko narezani na kolutiće
  •     800 g rajčice
  •     sol i mljeveni crni papar
  •     9 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  •     1 glavica luka, oguljena i nasjeckana
  •     1 češanj češnjaka, nasjeckan
  •     1 žličica suhog origana
  •     2 šake listova svježeg bosiljka
  •     3 velike šake parmezana (svježe naribanog)
  •     200 g mozzarelle
  •     1 šaka krušnih mrvica


Postupak:

  1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. U tavi zagrij maslinovo ulje, dodaj nasjeckani luk, češnjak i origano. Dinstaj nekoliko minuta, dok luk ne poprimi lijepu zlatno žutu boju. Dodaj nasjeckane pelate, sol i papar te nasjeckani svježi bosiljak. Kuhaj oko 15 minuta na laganoj vatri, povremeno miješajući.
  3. Na drugu zagrijanu tavu posloži narezani patlidžan, posoli ga i premaži maslinovim uljem s obje strane. Peci ih po nekoliko minuta sa svake strane dok ne posmeđe.
  4. Vatrostalnu zdjelu lagano premaži uljem pa dodaj sloj umaka od rajčice.
  5. Zatim posloži jedan sloj patlidžana i pospi ga s parmezanom. Dodaj umak od rajčice, sloj patlidžana i parmezan. Ponavljaj postupak dok ne potrošiš sve sastojke.
  6. Za kraj, Parmigianu obilno pospi parmezanom, krušnim mrvicama i nasjeckanom mozzarellom.
  7. Peci 30-ak minuta.
  8. Posluži toplo i uživaj. U slast!

 

Možda vas zanima... Carbonara po receptu celebrity chefa Gennara Contalda Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.