Od guacamolea je bolji samo guacamole s graškom...
Ako si se zasitila klasičnog guacamolea, ili jednostavno voliš isprobavati nove kombinacije, svakako pripremi ovu odličnu verziju s graškom.
Grašak će pojačati slatkoću, ugodnu ljutinu dat će jalapeño papričica, a hrskavost suncokretove sjemenke. Posluži uz posudu tortilja čipsa, pospi krupnom soli i uživaj u danu!
Sastojci:
- 200 g svježeg graška
- 2 jalapeño papričice
- 2 žlice nasjeckanog korijandera
- 1 žličica soli
- 3 mala zrela avokada
- 2 mlada luka
- Korica i sok jedne limete
- 1 žlica tostiranih sjemenki suncokreta
Priprema:
- Grašak kuhaj otprilike minutu u slanoj kipućoj vodi. Ocijedi ga i prebaci u posudu s hladnom vodom.
- Jalapeño papričice stavi na vatru i pričekajte da pocrne. Pokrij ih plastičnom folijom i pusti da odstoje 15-ak minuta. Kad se dovoljno ohlade, oguli zagorenu kožicu pa ih očisti od sjemenki i sitno nasjeckaj.
- U blenderu izblendaj grašak, papričice, korijander i ½ žličice soli u pire.
- Zreli avokado zgnječi vilicom pa pomiješaj s nasjeckanim mladim lukom, koricom i sokom limete i preostalom soli. Dodaj pire od graška, a po potrebi i dodatno začini.
Pospite suncokretovim sjemenkama i poslužite uz tortilja čips!