Kako biste napravili domaću inačicu kupovnog senfa, trebate samo slijediti recept i shvatit ćete da je vrlo jednostavno. Osim toga bez problema ga možete prilagoditi svom ukusu.
Iako je tradicionalni žuti senf najčešći izbor, dodavanje različitih začina i aroma može značajno poboljšati njegov okus, pa zašto ne biste eksperimentirali sa različitim sastojcima kako biste dobili najbolju kombinaciju. Naprimjer, med će mu dati slađi, a ocat kiselkastiji okus, ovisno koji okus najviše preferirate.
Domaći senf savršen je kao dodatak uz glavno jelo. Sada ga uz naše savjete i recept možete napraviti kod kuće.
Sve što vam je potrebno za pripremu domaćeg senfa jesu
- 1/3 šalice sjemenki gorušice
- 3 žlice gorušice u prahu
- 1/2 šalice octa
- 1/2 šalice tamnog piva
- 2 češnja češnjaka
- 1/4 šalice smeđeg šećera
- 3/4 žličice soli
- 1/2 žličice đumbira u prahu
- 1/4 žličice pimenta
Priprema:
- U zdjelici izmiješajte sjemenke gorušice, gorušicu u prahu i ocat. Prekrijte zdjelicu plastičnom folijom i ostavite da na sobnoj temperaturi odstoji tri sata.
- U tavi na srednje jakoj vatri popržite pivo, češnjak, šećer, sol, đumbir i piment te dodajte mješavinu senfa.
- Nakon što proključa, smanjite vatru i kuhajte još pet minuta.