Recepti 22. studenoga 2016.

Naučite: Kako napraviti domaći senf

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
S lakoćom možete napraviti domaći senf, samo ako pažljivo pratite naše upute!

Kako biste napravili domaću inačicu kupovnog senfa, trebate samo slijediti recept i shvatit ćete da je vrlo jednostavno. Osim toga bez problema ga možete prilagoditi svom ukusu.

Iako je tradicionalni žuti senf najčešći izbor, dodavanje različitih začina i aroma može značajno poboljšati njegov okus, pa zašto ne biste eksperimentirali sa različitim sastojcima kako biste dobili najbolju kombinaciju. Naprimjer, med će mu dati slađi, a ocat kiselkastiji okus, ovisno koji okus najviše preferirate.

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Domaći senf savršen je kao dodatak uz glavno jelo. Sada ga uz naše savjete i recept možete napraviti kod kuće.

Sve što vam je potrebno za pripremu domaćeg senfa jesu

  • 1/3 šalice sjemenki gorušice
  • 3 žlice gorušice u prahu
  • 1/2 šalice octa
  • 1/2 šalice tamnog piva
  • 2 češnja češnjaka
  • 1/4 šalice smeđeg šećera
  • 3/4 žličice soli
  • 1/2 žličice đumbira u prahu
  • 1/4 žličice pimenta

Priprema:

  1. U zdjelici izmiješajte sjemenke gorušice, gorušicu u prahu i ocat. Prekrijte zdjelicu plastičnom folijom i ostavite da na sobnoj temperaturi odstoji tri sata.
  2. U tavi na srednje jakoj vatri popržite pivo, češnjak, šećer, sol, đumbir i piment te dodajte mješavinu senfa.
  3. Nakon što proključa, smanjite vatru i kuhajte još pet minuta. 
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.