Recepti Morski plodovi 04. lipnja 2025.

Ne možemo ih prestati jesti: Kozice panirane u kokosu

Morski plodovi
5 MIN
10 MIN
4
SREDNJE
kozice panirane u kokosu
Kozice panirane u kokosu
foto: The Modern Proper/Pinterest
Donosimo recept za savršen ljetni zalogaj - kozice panirane u kokosu! Isprobaj ih i uživaj u ljetu!

Ljeto nam je tu, makar ono klimatološko! A ljeti volimo laganu, pretežno morsku hranu, koja odlično paše uz lagana, svježa vina i koktele s niskim sadržajem alkohola. Ili čak one bezalkoholne.

Upravo takve su i ove ekstremno hrskave kozice panirane u kokosu, koje obožavamo! Tradicionalno se poslužuju s tajlandskim slatko-ljutim umakom, no super funkcioniraju i uz chutney od manga ili pak cocktail umak.

Recept za kozice panirane u kokosu je u nastavku, uživaj u ovom odličnom ljetnom zalogaju!

kozice panirane u kokosu | Author: The Modern Proper/Pinterest Kozice panirane u kokosu foto: The Modern Proper/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Kozice panirane u kokosu
5 MIN
pripreme
10 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Panko mrvice 1,25 šalica
  • Naribani kokos 0,75 šalica
  • Sol 1 žličica
  • Svježe mljeveni crni papar 0,75 žličica
  • Gustin (Kukuruzni Škrob) 1 šalica
  • Jaje 2 kom
  • Kozice 500 g
  • Suncokretovo ulje 1 l
  • Tajlandski slatko-ljuti umak
Postupak
  1. Panko mrvice, kokos, 1/4 žličice papra i 1/4 žličice soli pomiješaj u srednjoj zdjelici ili dubokom tanjuru.

    U drugu zdjelicu ili duboki tanjur stavi 1 šalicu gustia i 1/4 žličice soli i dobro promiješaj.

    U treću zdjelicu stavi 2 velika jaja i 1/4 žličice soli te dobro izmuti.


  2. Očišćene kozice osuši kuhinjskim ubrusom, dodaj ostatak količine soli (1/2 žličice) i 1/2 žličice papra.


  3. Jednu po jednu kozicu prvo uvaljaj u smjesu gustina, istresi višak pa umoči u mješavinu jaja i soli. Pusti da se višak jaja ocijedi te potom kozice uvaljaj u mješavinu panko mrvica i kokosa. Lagano pritisni mrkvice da se bolje prime za kozicu. Stavi na tanjur sa strane i ponovi postupak s preostalim kozicama.


  4. Zagrij ulje, treba postići temperaturu od 185 stupnjeva.


  5. U serijama od 5-6 kozica prži kozice u dobro zagrijanom dubokom ulju, preokreni ih kad bude potrebno. Kozice trebaju dobiti zlaćano-smeđu boju, za to će trebati 1 i 1/2 do 2 minute.

    Kozice stavi na tanjur s kuhinjskim ubrusom da upije višak masnoće.

    Kozice panirane u kokosu posluži odmah, dok su još vruće, uz tajlandski slatko-ljuti umak.


Isprobaj i ove slasne morske ideje s kozicama!

kozice, soba noodles Možda vas zanima... Brzi ručak nakon posla: azijska salata s kozicama Recepti Kremaste kozice s limunom i češnjakom Možda vas zanima... Kremaste kozice s limunom i češnjakom Recepti marry me tjestenina s kozicama Možda vas zanima... Nakon Marry me piletine stiže nam Marry me tjestenina s kozicama Recepti kozice u tempuri Možda vas zanima... U air fryeru pripremi prefine kozice u tempuri Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.