Donosimo recept za savršen ljetni zalogaj - kozice panirane u kokosu! Isprobaj ih i uživaj u ljetu!
Ljeto nam je tu, makar ono klimatološko! A ljeti volimo laganu, pretežno morsku hranu, koja odlično paše uz lagana, svježa vina i koktele s niskim sadržajem alkohola. Ili čak one bezalkoholne.
Upravo takve su i ove ekstremno hrskave kozice panirane u kokosu, koje obožavamo! Tradicionalno se poslužuju s tajlandskim slatko-ljutim umakom, no super funkcioniraju i uz chutney od manga ili pak cocktail umak.
Recept za kozice panirane u kokosu je u nastavku, uživaj u ovom odličnom ljetnom zalogaju!
Kozice panirane u kokosu
foto: The Modern Proper/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Kozice panirane u kokosu
5 MIN
pripreme
10 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Panko mrvice
1,25
šalica
Naribani kokos
0,75
šalica
Sol
1
žličica
Svježe mljeveni crni papar
0,75
žličica
Gustin (Kukuruzni Škrob)
1
šalica
Jaje
2
kom
Kozice
500
g
Suncokretovo ulje
1
l
Tajlandski slatko-ljuti umak
Postupak
Panko mrvice, kokos, 1/4 žličice papra i 1/4 žličice soli pomiješaj u srednjoj zdjelici ili dubokom tanjuru.
U drugu zdjelicu ili duboki tanjur stavi 1 šalicu gustia i 1/4 žličice soli i dobro promiješaj.
U treću zdjelicu stavi 2 velika jaja i 1/4 žličice soli te dobro izmuti.
Očišćene kozice osuši kuhinjskim ubrusom, dodaj ostatak količine soli (1/2 žličice) i 1/2 žličice papra.
Jednu po jednu kozicu prvo uvaljaj u smjesu gustina, istresi višak pa umoči u mješavinu jaja i soli. Pusti da se višak jaja ocijedi te potom kozice uvaljaj u mješavinu panko mrvica i kokosa. Lagano pritisni mrkvice da se bolje prime za kozicu. Stavi na tanjur sa strane i ponovi postupak s preostalim kozicama.
Zagrij ulje, treba postići temperaturu od 185 stupnjeva.
U serijama od 5-6 kozica prži kozice u dobro zagrijanom dubokom ulju, preokreni ih kad bude potrebno. Kozice trebaju dobiti zlaćano-smeđu boju, za to će trebati 1 i 1/2 do 2 minute.
Kozice stavi na tanjur s kuhinjskim ubrusom da upije višak masnoće.
Kozice panirane u kokosu posluži odmah, dok su još vruće, uz tajlandski slatko-ljuti umak.