Na ovaj recept naišla sam na Coolinarici. Dobro, ne baš ovaj, ja sam ga kao i obično prilagodila sebi svom ukusu. No ideja nije bila moja, samo izvedba. Pita je stvarno nešto drugačije, ukusna je i osvježavajuća.
U originalnom receptu je šumsko voće, no ja sam stavila jagode s obzirom na to da ih jako volim u kombinaciji s kokosom. Vi naravno možete staviti voće po svom izboru. Kako god odlučili, vjerujem da će vam se svidjeti.
Druge recepte blogerice 50 shades of hunger potražite na njenom Facebook i Instagram profilu.
Čoko kora:
- 300 g glatkog brašna
- 2 žlice kakaa
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 200 g hladnog maslaca
- 100 g šećera
- 4 žumanjka
Nadjev:
- 500 g svježeg sira
- 250 g kiselog vrhnja
- 1 vrećica pudinga vanilija
- 150 g šećera
- 125 g kokosa
- 4 bjelanjka
- cca 300 g jagoda ili drugog voća po želji
Priprema:
- Zamijesiti prhko tijesto od navedenih sastojaka, maslac ne topiti nego narezati na listiće i hladan prstima umijesiti dok se ne rastopi i sjedini s ostalim sastojcima.
- Tijesto staviti na hladno dok pripremite nadjev.
- Bjelanjke istući s prstohvatom soli.
- Pomiješati sir, vrhnje, dodati šećer, prah pudinga i kokos te promiješati, na kraju špatulom umiješati snijeg od bjelanjaka.
- Nadjev izliti na polovicu tijesta kojim ste obložili kalup za pečenje, te po njemu poslagati jagode ili neko drugo voće. Zatim preko staviti drugi dio tijesta i staviti peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, cca 40 min, ovisno o pećnici.
- Ohlađeno posipati šećerom u prahu.