Što najviše godi kad se promrzli vratimo doma? Sočno meso, slasno povrće i aromatični umaci! Ovaj goveđi gulaš od jabuka savršen je za hladne zimske dane. Ukusan gulaš pun mekane govedine, jabuka i začina topi se u ustima.
Oduševit ćeš se koliko je ova kombinacija savršena: komadi govedine su nevjerojatno mekani, jabuke su trpke i gotovo se tope u umaku, dodajući sočnu notu cijelom jelu. Inače, goveđi paprikaš klasičan je obrok za večeru u cijelom svijetu. Svi znamo i volimo bogati francuski gulaš od crvenog vina ili izvrsni mađarski gulaš, no zašto ne probati ovu verziju obogaćenu jabukama i vrhnjem? Kladimo se da će ti se svidjeti!
Goveđi gulaš s jabukama i medom
Sastojci za 4 osobe:
- 600 g govedine za gulaš
- 2 žlice ulja
- 1 žlica meda
- 1 žlica koncentrata rajčice
- 2 češnja češnjaka
- 1 lovorov list
- 500 ml mesnog temeljca
- sol i papar
- 250 g luka
- 250 g mrkve
- 2 grančice mažurana
- 500 g jabuka
- sok od limuna
Priprema:
- Kockice mesa operi i posuši pa ih isprži na vrućem ulju. Umiješaj med i koncentrat rajčice. Oljušti i nasjeckaj češnjak, pa ga s lovorovim listom i mesnim temeljcem dodaj mesu. Zakuhaj i poklopljeno kuhaj na srednjoj vatri oko 60 minuta. Potom posoli i popapri.
- Luk oljušti i nasjeckaj. Mrkvu operi, oguli i nareži na komade. Povrće dodaj mesu pa kuhaj još 30-ak minuta.
- Operi grančice mažurana. Jabuke operi, raščetvori i odstrani sjemenke, pa ih nareži na veće komade. Otprilike 15 minuta prije kraja kuhanja u gulaš dodaj jabuke zajedno s mažuranom.
- Na kraju kuhanja izvadi grančice mažurana. Gulaš začini s malo limunova soka i posluži sa svježim kruhom baguette.