Recepti 19. prosinca 2022.

Nešto sasvim posebno - goveđi gulaš s jabukama i medom

Goveđi gulaš s jabukama
Ako u goveđi gulaš dodamo jabuke, jelo će dobiti na svježini foto: Hansuan Fabregas/Pixabay
gastro postao gastro.24sata.hr
Oduševit ćeš se koliko je ova kombinacija savršena: komadi govedine su nevjerojatno mekani, jabuke su trpke i gotovo se tope u umaku, dodajući sočnu notu cijelom jelu

Što najviše godi kad se promrzli vratimo doma? Sočno meso, slasno povrće i aromatični umaci! Ovaj goveđi gulaš od jabuka savršen je za hladne zimske dane. Ukusan gulaš pun mekane govedine, jabuka i začina topi se u ustima.

Oduševit ćeš se koliko je ova kombinacija savršena: komadi govedine su nevjerojatno mekani, jabuke su trpke i gotovo se tope u umaku, dodajući sočnu notu cijelom jelu. Inače, goveđi paprikaš klasičan je obrok za večeru u cijelom svijetu. Svi znamo i volimo bogati francuski gulaš od crvenog vina ili izvrsni mađarski gulaš, no zašto ne probati ovu verziju obogaćenu jabukama i vrhnjem? Kladimo se da će ti se svidjeti!

 | Author: Pixabay/Pexels Jabuke ovom jelu daju svježinu, a med slatkoću foto: Pixabay/Pexels

Goveđi gulaš s jabukama i medom

Sastojci za 4 osobe:

  • 600 g govedine za gulaš
  • 2 žlice ulja
  • 1 žlica meda
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 lovorov list
  • 500 ml mesnog temeljca
  • sol i papar
  • 250 g luka
  • 250 g mrkve
  • 2 grančice mažurana
  • 500 g jabuka
  • sok od limuna
PIkantni gulaš Možda vas zanima... Pikantni gulaš idealna je opcija u hladnim danima Recepti

 

Priprema:

  1. Kockice mesa operi i posuši pa ih isprži na vrućem ulju. Umiješaj med i koncentrat rajčice. Oljušti i nasjeckaj češnjak, pa ga s lovorovim listom i mesnim temeljcem dodaj mesu. Zakuhaj i poklopljeno kuhaj na srednjoj vatri oko 60 minuta. Potom posoli i popapri.
  2. Luk oljušti i nasjeckaj. Mrkvu operi, oguli i nareži na komade. Povrće dodaj mesu pa kuhaj još 30-ak minuta.
  3. Operi grančice mažurana. Jabuke operi, raščetvori i odstrani sjemenke, pa ih nareži na veće komade. Otprilike 15 minuta prije kraja kuhanja u gulaš dodaj jabuke zajedno s mažuranom.
  4. Na kraju kuhanja izvadi grančice mažurana. Gulaš začini s malo limunova soka i posluži sa svježim kruhom baguette.
Možda vas zanima... Gulaš od vrganja s kremastom palentom zagrijat će ti tijelo i dušu Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.