Obožavamo recepte koji dokazuju kako za ukusan i sočan obrok ne treba više od pola sata! Tjestenina je definitivno jedan od takvih favorita jer se može pripremiti na ‘milijun’ načina – a dodati joj možeš baš sve kako bi postala prepuna okusa i aroma.
Pikantna tjestenina s kobasicama i povrćem ne samo da grije nego je i izdašna te vrlo ukusna – prava ‘hrana za utjehu’ u najboljem izdanju. Također, toliko je jednostavna za napraviti da nije velik izazov ni za početnike. Dakle, želiš li savršen obrok bez imalo muke, slijedi ove korake.
Pikantna tjestenina s kobasicom, brokulom i rajčicama
Sastojci (za 4 osobe):
- 400 g brokule
- 4 rajčice
- 500 g tjestenine (primjerice, penne rigate)
- 5 grančica bosiljka
- 250 g krupnije mljevenih pečenica
- 1 ljutika (luk kozjak)
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice maslinova ulja
- 1 žlica pinjola
- sol i papar
Priprema:
- Brokulu očisti, oplahni, razdijeli na cvatove, kuhaj 4 min u kipućoj vodi, a potom je oplahni hladnom vodom I dobro ocijedi.
- Rajčice operi, prereži, očisti od sjemenki pa meso nareži na kockice.
- Tjesteninu skuhaj prema uputi na pakiranju u slanoj vodi da budu al dente
- Bosiljak oplahni, posuši, otrgni mu listiće pa ih nareži na trakice.
- Pečenicu nareži na ploške. Luk i češnjak oljušti i nareži na sitne kockice.
- U tavici zagrij ulje pa dobro poprži kobasicu sa svih strana. Dodaj luk, češnjak i pinjole pa sve zajedno prži još 3 minute.
- Potom pažljivo umiješaj rajčice i brokulu te kratko sve zagrij.
- Kuhanu tjesteninu ocijedi, prebaci u tavicu i sve dobro izmiješaj. Kušaj, provjeri treba li još soli i papra ili nekih drugih začina po tvojoj želji, pospi bosiljkom pa posluži.
Što pikantnu tjesteninu s kobasicama čini još ukusnijom?
Maslinovo ulje - Treba ti samo nekoliko kapi ekstra djevičanskog maslinovog ulja da u njemu popržiš talijansku kobasicu i da okus jela bude bogatiji
Talijanska kobasica - Koristi blagu ili ljutu talijansku kobasicu, ovisno o tome koliko želiš ljutine u jelu. No, čak i ako se odlučiš za običnu kobasicu dodaj joj ‘ljutine’ uz pomoć kajenskog papra.
Crveni luk - dobra zamjena za obični, žuti luk u ovom receptu.
Češnjak - Svježe nasjeckan daje najbolji okus, ali možeš koristiti i smrznuti češnjak ako ga imaš pri ruci.