Recepti 14. rujna 2022.

Obrok bez muke – pikantna tjestenina s kobasicom, brokulom i rajčicama

Pikantna tjestenina s kobasicom, brokulom i rajčicama foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pikantna tjestenina s kobasicama I povrćem ne samo da grije, nego je i izdašna i vrlo ukusna – prava ‘hrana za utjehu’ u najboljem izdanju. Također, toliko je jednostavna za napraviti je da nije velik izazov ni za početnike

Obožavamo recepte koji dokazuju kako za ukusan i sočan obrok ne treba više od pola sata! Tjestenina je definitivno jedan od takvih favorita jer se može pripremiti na ‘milijun’ načina – a dodati joj možeš baš sve kako bi postala prepuna okusa i aroma.

Pikantna tjestenina s kobasicama i povrćem ne samo da grije nego je i izdašna te vrlo ukusna – prava ‘hrana za utjehu’ u najboljem izdanju. Također, toliko je jednostavna za napraviti da nije velik izazov ni za početnike. Dakle, želiš li savršen obrok bez imalo muke, slijedi ove korake.
 

File Možda vas zanima... Svinjski file punjen povrćem u pikantnoj šalši Špajza
 

Pikantna tjestenina s kobasicom, brokulom i rajčicama

Sastojci (za 4 osobe):

  • 400 g brokule
  • 4 rajčice
  • 500 g tjestenine (primjerice, penne rigate)
  • 5 grančica bosiljka
  • 250 g krupnije mljevenih pečenica
  • 1 ljutika (luk kozjak)
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 žlica pinjola
  • sol i papar

Priprema:

  1. Brokulu očisti, oplahni, razdijeli na cvatove, kuhaj 4 min u kipućoj vodi, a potom je oplahni hladnom vodom I dobro ocijedi.
  2. Rajčice operi, prereži, očisti od sjemenki pa meso nareži na kockice.
  3. Tjesteninu skuhaj prema uputi na pakiranju u slanoj vodi da budu al dente
  4. Bosiljak oplahni, posuši, otrgni mu listiće pa ih nareži na trakice.
  5. Pečenicu nareži na ploške. Luk i češnjak oljušti i nareži na sitne kockice.
  6. U tavici zagrij ulje pa dobro poprži kobasicu sa svih strana. Dodaj luk, češnjak i pinjole pa sve zajedno prži još 3 minute.
  7. Potom pažljivo umiješaj rajčice i brokulu te kratko sve zagrij.
  8. Kuhanu tjesteninu ocijedi, prebaci u tavicu i sve dobro izmiješaj. Kušaj, provjeri treba li još soli i papra ili nekih drugih začina po tvojoj želji, pospi bosiljkom pa posluži.
Pikantna carbonara i katalonska salata Možda vas zanima... Pikantna carbonara i katalonska salata Recepti
 

Što pikantnu tjesteninu s kobasicama čini još ukusnijom?

Maslinovo ulje - Treba ti samo nekoliko kapi ekstra djevičanskog maslinovog ulja da u njemu popržiš talijansku kobasicu i da okus jela bude bogatiji

Talijanska kobasica - Koristi blagu ili ljutu talijansku kobasicu, ovisno o tome koliko želiš ljutine u jelu. No, čak i ako se odlučiš za običnu kobasicu dodaj joj ‘ljutine’ uz pomoć kajenskog papra.

Crveni luk - dobra zamjena za obični, žuti luk u ovom receptu.

Češnjak - Svježe nasjeckan daje najbolji okus, ali možeš koristiti i smrznuti češnjak ako ga imaš pri ruci.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.