Recepti 03. srpnja 2020.

Odaberi između četiri verzije osvježavajućeg cheesecakea

gastro postao gastro.24sata.hr
S ovim receptima sigurno nećeš pogriješiti...

Jedna od omiljenih vrsta slastica, osobito u ljetnim mjesecima, svakako je sladak, ali osvježavajuć cheesecake. Ova primamljiva slastica može se pripremiti na nebrojivo mnogo različitih načina i malo je onih koji u njoj neće uživati.

 

Možda vas zanima... Napravi brzinski cheesecake sa šumskim voćem Kolumne

 

Osim toga, cheesecake možeš pripremiti i bez korištenja pećnice, a mi smo u nastavku odlučili izdvojiti četiri veoma različite verzije. Jednu klasičnu, jednu zdravu verziju, jednu s dodatkom omiljene nam kave, a za kraj smo ostavili slasnu, alkoholnu verziju idealnu za početak vikenda.

Klasični cheesecake sa speculaas keksićima

Bez suvišnih dodataka, voćnih preljeva, jednostavan, kremast, ukusan... Ovaj recept, ako ga već nemaš, svakako spremi jer, osim što je nevjerojatno ukusan, on je veoma zahvalan za pripremu. Mnogima će se svidjeti zbog svoje jednostavnosti, a po želji ga možeš nadopuniti apsolutno svime što ti srce zaželi.

 

Možda vas zanima... Klasični cheesecake sa speculaas keksićima Kolumne

 

Zdrava verzija sezonskog cheesecakea u čaši

Ako je tvoja želja za slatkim velika i neutaživa, no godišnji odmor se bliži i ipak paziš na svoju "liniju", ova verzija zdravog cheesecakea u čaši ono je što tražiš. Bademi i orasi, pomiješani s medom, jagodama i jogurtom dat će ti potrebno osvježenje i dozu slatkoće, bez pretjerano velikog broja kalorija.

 

Možda vas zanima... Zdrava verzija sezonskog cheesecakea u čaši Kolumne

 

 | Author: Sweet 'n' Salty by Matea foto: Sweet 'n' Salty by Matea

Cheesecake s mousseom od kave

S mlijekom ili bez, topla ili hladna, kava je napitak kojeg se ne odričemo, a osim u tekućem stanju, zašto ju ne bi probala i unutar recepta za omiljeni cheesecake. Pripremi podlogu, kremu i mousse i tvoja slojevita torta u tren oka bit će sastavljena i spremna za rezanje!

 

Možda vas zanima... Neodoljiv cheesecake s mousseom od kave Kolumne

 

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

Mojito cheesecake 

Osim hladnih salata, limunadi i sladoleda i ostalih slastica, ono po čemu je ljeto poznato također su i ukusni kokteli. Jedan od najpopularnijih svakako je mojito, a u našoj verziji on također dolazi sa žlicom. Uz već dobro poznate sastojke pobrini se da imaš i malo ruma i spremna si za pripremu! Prije posluživanja, desert dobro ohladi, a zatim iznenadi i počasti svoje prijatelje!

 

Mojito cheesecake Možda vas zanima... Uz mojito cheesecake vrućine se lakše podnose Kolumne

 

 | Author: Darko Kontin foto: Darko Kontin

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.