Recepti 25. ožujka 2017.

Oduševite se čokoladnim keksima koji se ne peku

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Da su zobene pahuljice sjajna namirnica, vidjeli smo već mnogo puta!

Najslađi desert koji je najbolje jesti uz čašu mlijeka ili šalicu toplog kakaa!

S obzirom na to da se ne peće, ovo je vjerojatno najbrži desert koji možete pripremiti kada želite pojesti nešto slatko, a ne da vam se dugo čekati. A još je i zdravo!

Sve što trebate su zobene pahuljice, kakao, maslac i maslac od kikirikija te još pokoja sitnica i vaš novi omiljeni desert je spreman!

Sastojci:

  • 1/2 šalice maslaca
  • 1/2 šalice mlijeka
  • 2 šalice smeđeg šećera
  • 1/3 šalice kakao praha
  • 1/2 šalice maslaca od kikirikija
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 3 šalice zobenih pahuljica

Priprema:

  1. Pomiješati maslac, mlijeko, šećer i kakao i staviti na vatru te pustiti da zakuha - kuhati oko minutu uz neprestano miješanje ta maknuti s vatre
  2. Dodati maslac od kikirikija, vaniliju i zobene te sve dobro izmiješati
  3. Žlicom smjesu slagati u krugove na papir za pečenje i staviti u hladnjak da se ohladi i stisne
  4. Poslužiti s čašom mlijeka. 
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.