Recepti 25. ožujka 2017.

Oduševite se čokoladnim keksima koji se ne peku

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Da su zobene pahuljice sjajna namirnica, vidjeli smo već mnogo puta!

Najslađi desert koji je najbolje jesti uz čašu mlijeka ili šalicu toplog kakaa!

S obzirom na to da se ne peće, ovo je vjerojatno najbrži desert koji možete pripremiti kada želite pojesti nešto slatko, a ne da vam se dugo čekati. A još je i zdravo!

Sve što trebate su zobene pahuljice, kakao, maslac i maslac od kikirikija te još pokoja sitnica i vaš novi omiljeni desert je spreman!

Sastojci:

  • 1/2 šalice maslaca
  • 1/2 šalice mlijeka
  • 2 šalice smeđeg šećera
  • 1/3 šalice kakao praha
  • 1/2 šalice maslaca od kikirikija
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 3 šalice zobenih pahuljica

Priprema:

  1. Pomiješati maslac, mlijeko, šećer i kakao i staviti na vatru te pustiti da zakuha - kuhati oko minutu uz neprestano miješanje ta maknuti s vatre
  2. Dodati maslac od kikirikija, vaniliju i zobene te sve dobro izmiješati
  3. Žlicom smjesu slagati u krugove na papir za pečenje i staviti u hladnjak da se ohladi i stisne
  4. Poslužiti s čašom mlijeka. 
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.