gastro postao
Nezamislivo dobar čokoladni kolač gotov je u manje od sat vremena i obavezno se poslužuje uz žlicu finog sladoleda od vanilije.
Kremast iznutra, ovaj kolač iznenadit će vas najprije pripremom, a zatim konačnim izgledom. Iznutra mora ostati mekan i tekuć dok će izvana dobiti laganu koricu. Vrlo sličan lava kolaču, a daleko jednostavniji, ovaj kolač najbolje je poslužiti ravno iz pećnice uz žlicu hladnog sladoleda od vanilije. Bit će idealan za obiteljska druženja kada će uživanje u slastici biti najslađe ako ga prakticirate ravno iz kalupa za pečenje.
Potrebno vam je:
- 200 g šećera u prahu
- 60 g kakaa u prahu
- 130 g brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 4 žlice maslaca
- 1 žumanjak
- 100 ml mlijeka
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 100 g čokolade
- 50 ml vruće vode
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- Kalup za pečenje premažite maslacem, pospite s polovicom šećera i polovicom kakaa u prahu.
- Brašno, ostatak šećera i kakaa u prahu, prašak za pecivo i sol pomiješajte u zdjeli.
- Dodajte mlijeko, maslac, žumanjak i ekstrakt vanilije.
- Dobro pomiješajte pa dodajte nasjeckanu čokoladu.
- Smjesu prebacite u kalup za pečenje, pospite s još malo kakaa u prahu i šećera pa poprskajte vrelom vodom.
- Pecite na 180 stupnjeva dok čačkalica koju ste zaboli u kolač ne izađe čista.
Dobar tek!