Recepti 28. siječnja 2017.

Oduševljava: Hit čokoladni kolač koji to nije

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Nezamislivo dobar čokoladni kolač gotov je u manje od sat vremena i obavezno se poslužuje uz žlicu finog sladoleda od vanilije.

Kremast iznutra, ovaj kolač iznenadit će vas najprije pripremom, a zatim konačnim izgledom. Iznutra mora ostati mekan i tekuć dok će izvana dobiti laganu koricu. Vrlo sličan lava kolaču, a daleko jednostavniji, ovaj kolač najbolje je poslužiti ravno iz pećnice uz žlicu hladnog sladoleda od vanilije. Bit će idealan za obiteljska druženja kada će uživanje u slastici biti najslađe ako ga prakticirate ravno iz kalupa za pečenje.

Potrebno vam je:

  • 200 g šećera u prahu
  • 60 g kakaa u prahu
  • 130 g brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 4 žlice maslaca
  • 1 žumanjak
  • 100 ml mlijeka
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 100 g čokolade
  • 50 ml vruće vode

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Kalup za pečenje premažite maslacem, pospite s polovicom šećera i polovicom kakaa u prahu.
  3. Brašno, ostatak šećera i kakaa u prahu, prašak za pecivo i sol pomiješajte u zdjeli.
  4. Dodajte mlijeko, maslac, žumanjak i ekstrakt vanilije.
  5. Dobro pomiješajte pa dodajte nasjeckanu čokoladu.
  6. Smjesu prebacite u kalup za pečenje, pospite s još malo kakaa u prahu i šećera pa poprskajte vrelom vodom.
  7. Pecite na 180 stupnjeva dok čačkalica koju ste zaboli u kolač ne izađe čista.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.