gastro postao
Savršen obrok za hladno popodne!
Oduševite ukućane gustom juhom od krumpira i brokule!
Ono što ovu juhu čini upravo neodoljivom, jest karamelizirani luk, koji joj je svojevrsna baza.
Poslužite ju toplu, s malo naribanog parmezana i komadom svježeg i hrskavog kruha i uživajte u slasnom obroku!
Sastojci:
- 3 žlice maslaca
- 1/4 šalice maslinovog ulja
- 2 šalice luka, sitno nasjeckanog
- sol i papar
- 3 češnja češnjaka, naribana
- 2 šalice krumpira, narezanog na kockice
- 2 1/2 šalice cvjetića brokule, bez tvrdih dijelova
- 3 1/2 šalice temeljca
- 6 listića bosiljka
- 1/2 šalice parmezana, naribanog
Priprema:
- U posudi za kuhanje pomiješati maslinovo ulje i pola maslaca te pustiti da se maslac rastopi
- Kada je maslac rastopljen, dodati luk pa ga posoliti i popapriti te pustiti da se lagano kuha dok ne dobije lijepu zlatnu boju
- Dodat češnjak i kratko ga popržiti samo da pusti miris
- Dodati krumpir pa pustiti da se kratko poprži
- Dodati brokulu te i nju isto malo popržiti pa sve zaliti temeljcem
- Pustiti da zakuha pa smanjiti vatru i ostaviti da krčka neko vrijeme, dok se krumpir i brokula ne skuhaju
- Posoliti i popapriti po želji, pazeći da ne presolite jer će biti preslano ako dodajete parmezan
- Kada je krumpir kuhan, dodati preostali maslac i parmezan te bosiljak
- Promiješati i poslužiti toplo.