Recepti 05. travnja 2017.

Okrijepite se gustom juhom od brokule i krumpira

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Savršen obrok za hladno popodne!

Oduševite ukućane gustom juhom od krumpira i brokule!

Ono što ovu juhu čini upravo neodoljivom, jest karamelizirani luk, koji joj je svojevrsna baza.

Poslužite ju toplu, s malo naribanog parmezana i komadom svježeg i hrskavog kruha i uživajte u slasnom obroku!

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

Sastojci:

  • 3 žlice maslaca
  • 1/4 šalice maslinovog ulja
  • 2 šalice luka, sitno nasjeckanog
  • sol i papar
  • 3 češnja češnjaka, naribana
  • 2 šalice krumpira, narezanog na kockice
  • 2 1/2 šalice cvjetića brokule, bez tvrdih dijelova
  • 3 1/2 šalice temeljca
  • 6 listića bosiljka
  • 1/2 šalice parmezana, naribanog

Priprema:

  1.  U posudi za kuhanje pomiješati maslinovo ulje i pola maslaca te pustiti da se maslac rastopi
  2. Kada je maslac rastopljen, dodati luk pa ga posoliti i popapriti te pustiti da se lagano kuha dok ne dobije lijepu zlatnu boju
  3. Dodat češnjak i kratko ga popržiti samo da pusti miris
  4. Dodati krumpir pa pustiti da se kratko poprži
  5. Dodati brokulu te i nju isto malo popržiti pa sve zaliti temeljcem
  6. Pustiti da zakuha pa smanjiti vatru i ostaviti da krčka neko vrijeme, dok se krumpir i brokula ne skuhaju
  7. Posoliti i popapriti po želji,  pazeći da ne presolite jer će biti preslano ako dodajete parmezan
  8. Kada je krumpir kuhan, dodati preostali maslac i parmezan te bosiljak
  9. Promiješati i poslužiti toplo.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.