Recepti 03. listopada 2014.

Okruglice od kobasica

gastro postao gastro.24sata.hr
Ćufte ili okruglice mogu se pripremiti dan prije, pa sutradan pirjati u umaku, a gotovo jelo može stajati u hladnjaku te ga samo trebate podgrijati.

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1096

Potrebno vam je

  • 4 kom kobasice svinjske
  • 2000 g krumpir, slatki
  • 1 kom jaje kokošje
  • 0.75 šalica parmezan
  • 0.30 šalica krušne mrvice
  • 0.25 šalica peršin, list
  • 1 žlica kadulja
  • 2 mala žlica slatka paprika
  • 1.50 mala žlica sol
  • 350 g tjestenina s jajima
  • 1.50 šalica vrhnje za kuhanje
  • 0.75 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • 4 žlica maslac, neslani
  • 0.50 kom luk ,crveni
  • 3 režanj češnjak
  • 1 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 125 mala žlica muškatni oraščić

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 250°c pa pecite slatki krumpir 50-60 minuta. Pomiješajte meso iz kobasica, jaje, pola šalice parmezana, krušne mrvice, peršin, kadulju, crvenu papriku i pola žličice soli. Oblikujte kuglice i pržite ih deset minuta na tavi.
  2. Izmiksajte krumpir s vrhnjem i mlijekom. Propirjajte luk i češnjak pa dodajte brašno, smjesu slatkoga krumpira, papar, muškatni oraščić i žličicu soli. Kuhajte dok se umak ne zgusne i ne zagrije, oko tri-četiri minute. Ako je umak pregust, dodajte više mlijeka.
  3. Umiješajte 1/4 šalice parmezana i skuhanu tjesteninu. Poslužite s okruglicama i ukrasite peršinom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.