gastro postao
                                            
                                        
                                    Ćufte ili okruglice mogu se pripremiti dan prije, pa sutradan pirjati u umaku, a gotovo jelo može stajati u hladnjaku te ga samo trebate podgrijati.
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1096
Potrebno vam je
- 4 kom kobasice svinjske
 - 2000 g krumpir, slatki
 - 1 kom jaje kokošje
 - 0.75 šalica parmezan
 - 0.30 šalica krušne mrvice
 - 0.25 šalica peršin, list
 - 1 žlica kadulja
 - 2 mala žlica slatka paprika
 - 1.50 mala žlica sol
 - 350 g tjestenina s jajima
 - 1.50 šalica vrhnje za kuhanje
 - 0.75 šalica mlijeko kravlje, punomasno
 - 4 žlica maslac, neslani
 - 0.50 kom luk ,crveni
 - 3 režanj češnjak
 - 1 žlica pšenično brašno, bijelo
 - 125 mala žlica muškatni oraščić
 
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 250°c pa pecite slatki krumpir 50-60 minuta. Pomiješajte meso iz kobasica, jaje, pola šalice parmezana, krušne mrvice, peršin, kadulju, crvenu papriku i pola žličice soli. Oblikujte kuglice i pržite ih deset minuta na tavi.
 - Izmiksajte krumpir s vrhnjem i mlijekom. Propirjajte luk i češnjak pa dodajte brašno, smjesu slatkoga krumpira, papar, muškatni oraščić i žličicu soli. Kuhajte dok se umak ne zgusne i ne zagrije, oko tri-četiri minute. Ako je umak pregust, dodajte više mlijeka.
 - Umiješajte 1/4 šalice parmezana i skuhanu tjesteninu. Poslužite s okruglicama i ukrasite peršinom.
 
Izvor Skuhatćute