gastro postao
Ćufte ili okruglice mogu se pripremiti dan prije, pa sutradan pirjati u umaku, a gotovo jelo može stajati u hladnjaku te ga samo trebate podgrijati.
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1096
Potrebno vam je
- 4 kom kobasice svinjske
- 2000 g krumpir, slatki
- 1 kom jaje kokošje
- 0.75 šalica parmezan
- 0.30 šalica krušne mrvice
- 0.25 šalica peršin, list
- 1 žlica kadulja
- 2 mala žlica slatka paprika
- 1.50 mala žlica sol
- 350 g tjestenina s jajima
- 1.50 šalica vrhnje za kuhanje
- 0.75 šalica mlijeko kravlje, punomasno
- 4 žlica maslac, neslani
- 0.50 kom luk ,crveni
- 3 režanj češnjak
- 1 žlica pšenično brašno, bijelo
- 125 mala žlica muškatni oraščić
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 250°c pa pecite slatki krumpir 50-60 minuta. Pomiješajte meso iz kobasica, jaje, pola šalice parmezana, krušne mrvice, peršin, kadulju, crvenu papriku i pola žličice soli. Oblikujte kuglice i pržite ih deset minuta na tavi.
- Izmiksajte krumpir s vrhnjem i mlijekom. Propirjajte luk i češnjak pa dodajte brašno, smjesu slatkoga krumpira, papar, muškatni oraščić i žličicu soli. Kuhajte dok se umak ne zgusne i ne zagrije, oko tri-četiri minute. Ako je umak pregust, dodajte više mlijeka.
- Umiješajte 1/4 šalice parmezana i skuhanu tjesteninu. Poslužite s okruglicama i ukrasite peršinom.
Izvor Skuhatćute