gastro postao
Tradicionalne sicilijanske kuglice koje se tope u ustima
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 629
Rižoto
- 500 g riža, polirana (ili brašno )
- 800 ml pileći temeljac
- 1 žlica maslac, neslani
- 1 kom jaje kokošje
- 0.75 šalica parmezan
Najdev
- 200 g govedina, srednje masna
- 0.75 šalica grašak zeleni, u zrnu
- 1 režanj češnjak
- 1 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
- 1 žlica ulje maslinovo
- 10 kom sir tilzit
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 šalica pasirana rajčica (passata)
Paniranje
- 2 kom jaje kokošje
- 300 g krušne mrvice
Priprema
- U tavi otopite maslac i dodajte rižu. Popržite pa postupno ulijte temeljac miješajući dok ga riža ne upije. Pustite da se ohladi, dodajte tučeno jaje te parmezan. Izmiješajte i stavite u hladnjak da se ohladi, oko sat vremena.
- Popržite meso, dodajte češnjak i pirjajte još nekoliko minuta. Ulijte koncentrat rajčice i pirjajte nekoliko minuta. Dodajte pire, grašak, sol i papar pa pustite da krčka oko pola sata. Ohladite.
- Od riže napravite okruglice, napunite ih nadjevom i dodajte kockicu sira. Malo razvaljajte da dobijete lijepo oblikovanu kuglicu. Kad potrošite smjesu, stavite u hladnjak na 30 minuta da očvrsnu.
- Uvaljajte ih najprije u smjesu tučenih jaja pa u krušne mrvice. Popržite ih na zagrijanom ulju.