Recepti 13. listopada 2014.

Okruglice od riže i govedine

Okruglice od riže i govedine
gastro postao gastro.24sata.hr
Tradicionalne sicilijanske kuglice koje se tope u ustima

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 629

Rižoto

  • 500 g riža, polirana (ili brašno )
  • 800 ml pileći temeljac
  • 1 žlica maslac, neslani
  • 1 kom jaje kokošje
  • 0.75 šalica parmezan

Najdev

  • 200 g govedina, srednje masna
  • 0.75 šalica grašak zeleni, u zrnu
  • 1 režanj češnjak
  • 1 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 10 kom sir tilzit
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 šalica pasirana rajčica (passata)

Paniranje

  • 2 kom jaje kokošje
  • 300 g krušne mrvice

Priprema

  1. U tavi otopite maslac i dodajte rižu. Popržite pa postupno ulijte temeljac miješajući dok ga riža ne upije. Pustite da se ohladi, dodajte tučeno jaje te parmezan. Izmiješajte i stavite u hladnjak da se ohladi, oko sat vremena.
  2. Popržite meso, dodajte češnjak i pirjajte još nekoliko minuta. Ulijte koncentrat rajčice i pirjajte nekoliko minuta. Dodajte pire, grašak, sol i papar pa pustite da krčka oko pola sata. Ohladite.
  3. Od riže napravite okruglice, napunite ih nadjevom i dodajte kockicu sira. Malo razvaljajte da dobijete lijepo oblikovanu kuglicu. Kad potrošite smjesu, stavite u hladnjak na 30 minuta da očvrsnu.
  4. Uvaljajte ih najprije u smjesu tučenih jaja pa u krušne mrvice. Popržite ih na zagrijanom ulju.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.