Recepti 13. studenoga 2017.

Okusi jeseni: Najbolje slastice s orasima

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Orasi su idealna jesenska grickalica, posebno ako se osjećate umorno i bezvoljno. Raspoloženje i koncentracija će vam se brzo popraviti, a zadovoljit će i potrebu za hranom. Volimo ih i mi na Gastru pa smo za vas probrali najbolje recepte za jesenske slastice s orasima.

Ako najviše cijenite jednostavnost, pravi su izbor za vas ušećereni orasi. Grickajte ih popodne uz šalicu kave ili ih ponesite na posao u maloj staklenci.

 

Možda vas zanima... Instant užitak: Ušećereni orasi Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Uz dodatak čokolade i mlijeka, napravite brzi fudge. Priprema ove moćne slastice traje svega nekoliko minuta, a u zamrzivaču će se jednako brzo i stisnuti.  Budući da izgleda jako efektno, možete ga narezati na male kockice, posložiti u kutiju ili umotati u papir i pokloniti najmilijima.

 

Možda vas zanima... Savršeni čokoladni fudge s orasima Recepti

 

U slučaju da imate malo više slobodnog vremena, izaberite između ova dva recepta – muffina i sočnog kolača. Oba će zamirisati vaš dom i umanjiti frustracije koje možda imate zbog kiše i hladnoće.

 

Možda vas zanima... Sočni muffini s mrkvom i orasima Recepti Možda vas zanima... Medeni kolač s orasima i jabukama Recepti

 

kolač od oraha | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Za kraj vam predlažemo slatki klasik, otporan na izmjenu trendova ili pak godišnjih doba. Tufahije podsjećaju na djetinjstvo i obitelj, posebice ako ga servirate uz kuglicu domaćeg sladoleda od vanilije.

 

jabuke Možda vas zanima... Moderne tufahije: Punjene pečene jabuke Recepti

 

Ovog se tjedna svakako počastite desertom s orasima!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.