Recepti 12054 prikaza 23. svibnja 2018.

Originalni svinjski gulaš: Schweinfleisch Eintopf

Thinkstock
Bogatstvo kulinarskog nasljeđa i spremnost da se ono obogaćuje utjecajima iz svih dijelova svijeta svojstveni su samo starim kulturama. A danas je red na jedan originalan starinski recept!

Današnji recept dolazi iz Njemačke, i nadamo se da ste baš fino gladni, jer je pred vama jedna stvarno zasitna i nezaboravna delicija!

 

Sastojci (za 4 osobe):

  • 600 g svinjskog vrata
  • 2 veće glavice luka
  • 1 žlica sjemenki kima
  • 2 režnja češnjaka
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 2 žlice slatke paprike u prahu
  • 1 kg krumpira
  • 2 žlice masti (možete zamijeniti uljem)
  • 2 žlice vinskog octa
  • 400 ml temeljca (možete zamijeniti vodom)
  • 1 velika konzerva rajčice (800 g)

 

Možda vas zanima... Schwarzwald torta: Najbolji recept u povijesti Recepti


PRIPREMA:

  1. Meso narežite na sitnije kockice (veličine zalogaja). Kim dobro usitnite u mužaru.
  2. Na sitno nasjeckajte češnjak pa meso dobro izmiješajte s kimom, češnjakom, solju, paprom i 1 žlicom slatke paprike.
  3. Ogulite krumpir, operite ga i narežite na sitnije kockice. Na sitno nasjeckajte luk.
  4. U dubljem loncu zagrijte masnoću pa kratko popržite meso uz stalno miješanje kako biste mu zatvorili pore. Izvadite meso na tanjur pa na istoj masnoći pirjajte luk dok ne omekša.
  5. Vratite meso u lonac pa pirjajte jedno 2-3 minute, potom dodajte žlicu paprike u prahu, zalijte octom, dodajte temeljac ili vodu, dodajte i sjeckanu konzerviranu rajčicu i krumpir pa kuhajte sve zajedno oko 30-40 minuta.
  6. Dodatno začinite solju i paprom po želji pa poslužite.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.