gastro postao
Poznato je da se povrće odlično slaže s morskom ribom
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 177
Potrebno vam je
- 4 filet oslić
- 450 g mahune žute (zrele)
- 100 g listići badema
- 4 dl riblji temeljac
- 1 dl vrhnje za kuhanje
- 1 vezica kopar
- sol
- svježe mljeveni papar
- 4 žlica ulje maslinovo
Priprema
- Odmrznite filete oslića, osušite ih i začinite solju i paprom.
- U vrućoj posoljenoj vodi blanširajte mahune dok ne omekšaju. Procijedite ih i isperite hladnom vodom.
- Riblji temeljac, slatko vrhnje i kopar reducirajte do pola na laganoj vatri te dodajte sol i papar po želji.
- Filete oslića lagano popržite na maslinovom ulju.
- Zelene mahune također naglo popržite na maslinovom ulju i dodajte listiće badema, sol i papar te ih stavite na sredinu tanjura. Na to posložite filete oslića te prelijte redukcijom od kopra.