gastro postao
Poznato je da se povrće odlično slaže s morskom ribom
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 177
Potrebno vam je
- 4 filet oslić
- 450 g mahune žute (zrele)
- 100 g listići badema
- 4 dl riblji temeljac
- 1 dl vrhnje za kuhanje
- 1 vezica kopar
- sol
- svježe mljeveni papar
- 4 žlica ulje maslinovo
Priprema
- Odmrznite filete oslića, osušite ih i začinite solju i paprom.
- U vrućoj posoljenoj vodi blanširajte mahune dok ne omekšaju. Procijedite ih i isperite hladnom vodom.
- Riblji temeljac, slatko vrhnje i kopar reducirajte do pola na laganoj vatri te dodajte sol i papar po želji.
- Filete oslića lagano popržite na maslinovom ulju.
- Zelene mahune također naglo popržite na maslinovom ulju i dodajte listiće badema, sol i papar te ih stavite na sredinu tanjura. Na to posložite filete oslića te prelijte redukcijom od kopra.
oslić
mahune
blanširanje
recept
niskokaloricna prehrana
jelo od ribe
prženje
večera
ručak
glavno jelo