Recepti 13. listopada 2014.

Oslić sa zelenim mahunama

gastro postao gastro.24sata.hr
Poznato je da se povrće odlično slaže s morskom ribom

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 177

Potrebno vam je

  • 4 filet oslić
  • 450 g mahune žute (zrele)
  • 100 g listići badema
  • 4 dl riblji temeljac
  • 1 dl vrhnje za kuhanje
  • 1 vezica kopar
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 4 žlica ulje maslinovo

Priprema

  1. Odmrznite filete oslića, osušite ih i začinite solju i paprom.
  2. U vrućoj posoljenoj vodi blanširajte mahune dok ne omekšaju. Procijedite ih i isperite hladnom vodom.
  3. Riblji temeljac, slatko vrhnje i kopar reducirajte do pola na laganoj vatri te dodajte sol i papar po želji.
  4. Filete oslića lagano popržite na maslinovom ulju.
  5. Zelene mahune također naglo popržite na maslinovom ulju i dodajte listiće badema, sol i papar te ih stavite na sredinu tanjura. Na to posložite filete oslića te prelijte redukcijom od kopra.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.