gastro postao
Kad pogledaš njezinu predivnu i opuštajuću zelenu boju, možda ćeš pomisliti da je blaga. No pripremi se na iznenađenje - jer ova salata od krastavaca je pošteno kisela i ljuta! I to nam savršeno odgovara!
"Zelena boja ove salate lako će vas prevariti. Ok, tu su sočni krastavac i kremasti avokado, koji daju blagost, ali i ponešto ljute papričice te snažna kiselina limete", govori o svom odličnom ljetnom receptu slavna Britanka, kuharica i TV zvijezda Nigella Lawson.
Recept je iz jedne od Nigellinih brojnih i predivnih kuharica 'Simply Nigella', a vrlo je jednostavan. Salata je osvježavajuća i odlična kao lagana večera ili sočan prilog uz neki steak ili primjerice piletinu s grilla.
Kiselo-ljuta salata od krastavaca i avokada
Sastojci:
- 1 krastavac (oguljen)
- 1 zreli avokado
- 1 zeleni chili (sjemenke uklonjene, sitno nasjeckan)
- 60 ml svježeg korijandera
- Korica i sok od 1 limete
- 30 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
- morska sol
Postupak:
- Krastavac razreži na pola po duljini te žličicom izvadi sjemenke. Nareži na polumjesece debljine cca 2 cm i stavi ih u zdjelu.
- Nareži avokado na komade približne veličine kao krastavac. Dodaj u zdjelu zajedno s chilijem, korijanderom, koricom i sokom od limete, maslinovim uljem i solju.
- Lagano promiješaj i posluži.
Savjet više: Ovu salatu nije dobro pripremati puno unaprijed, niti čuvati u hladnjaku.
Isprobaj i ove recepte s krastavcima...