Recepti Desert 22. srpnja 2024.

Ovaj čokoladni kolač bez brašna zasladit će ti dan!

Desert
5 MIN
15 MIN
8
SREDNJE
čokoladni kolač
Čokoladni kolač bez brašna
foto: Tetiana Bykovets/Unsplash
Ima samo 6 sastojaka i spreman je za 20 minuta. Čokoladni kolač bez brašna s jednim neočekivanim sastojkom pravi je izbor za sve koji žele slatko. I žele ga odmah!

Tko je od vas ikada nasjeo na "foru" - pojedi jabuku nakon što je izrazio želju za nečim slatkim?! Ovo je bilo retoričko pitanje jer, nećemo se lagati, čokolada je - čokolada.

A čokoladni kolač bez brašna je baš ono što ti treba. Uz to, potrebno ti je samo 20 minuta da ga pripremiš, tako da ne moraš brinuti o predugom boravku u kuhinji. Kolač se peče u pojedinačnim keramičkim posudicama, što ovaj recept čini idealnim za zabave.

pire od bundeve Možda vas zanima... PIRE OD BUNDEVE Kako ga napraviti i spremiti za zimu Špajza

Među sastojcima za ovaj čokoladni kolač bez brašna su osnovne namirnice, ali i jedno iznenađenje - pire od bundeve. Iako možda nećeš osjetiti snažan okus bundeve, ona pomaže da kolač bude izuzetno sočan.

Bogata i raskošna tekstura je negdje između klasičnoga kolača i soufflea, što znači da je kremasta, bogata i potpuno dekadentna.

pire od bundeve | Author: Thinkstock Pire od bundeve foto: Thinkstock

Ovaj čokoladni kolač bez brašna najbolje je poslužiti topao, ravno iz pećnice. Bogat je i kremast, i savršen sam po sebi, ali za dodatno uživanje, dodaj malo šlaga ili kuglicu sladoleda od vanilije.

Ostatke kolača, prekrivene, čuvaj u frižideru do 3 dana. Kako je topao ipak najfiniji, podgrij ga 30-ak sekundi u mikrovalnoj pećnici. Dobar tek!

Ne gasi ekran dok kuham

Čokoladni kolač bez brašna
5 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
8
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Tamna čokolada 170 g
  • Pire od bundeve 0,25 šalica
  • Javorov sirup 1,50 žlica
  • Ekstrakt vanilije 1 žličica
  • Jaje 1 kom
  • Bjelanjak 3 kom
  • Sol 0,12 žličica
Postupak
  1. Zagrij pećnicu na 175°C. Namasti 8 keramičkih posudica za pečenje (od cca 120 ml) s malo suncokretova ulja i stavi ih na veliki pleh.


  2. Rastopi čokoladu u mikrovalnoj pećnici u intervalima od 45 sekundi, miješajući dok se ne otopi. Ostavi da se malo ohladi.


  3. Dodaj pire od bundeve u otopljenu čokoladu, zajedno s ekstraktom vanilije, cijelim jajetom i javorovim sirupom. Dobro izmiješaj.


  4. U posebnoj zdjeli, mikserom izmiksaj bjelanjke dok se ne počnu formirati mekanu vrhovi.


  5. Lagano umiješaj bjelanjke u čokoladnu smjesu i dodaj sol.


  6. Raspodijeli smjesu u keramičke posudice za pečenje (oko 60 ml po posudici) i peci oko 15 minuta. Posluži odmah.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

136 kcal

6 %

MASTI

8,00 g

11 %

KOLESTEROL

0,02 g

0 %

UH

16,00 g

5 %

PROTEINI

3,00 g

6 %

Isprobaj i ove recepte u kojima ima puno, puno čokolade!

kolači, deserti Možda vas zanima... 20 najjednostavnijih slastica za lijena popodneva Recepti čokoladni kruh Možda vas zanima... Danas doručkujemo čokoladni kruh! Recepti tart od čokolade Možda vas zanima... Veganska verzija tarta s čokoladom Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.