Donosimo odličan, jednostavan recept za Lemon Posset, odličan desert od limuna koji je jednako fotogeničan i ukusan
Savršeno kremast, sladak i kiselkasto osvježavajuć, e to je ovaj genijalan, jednostavan desert savršen za ljeto - Lemon Posset. Poslužen u izdubljenim polovicama limuna ovaj desert često je toliko lijep da na ga je žao pojesti. No kad se sjetimo koliko je ovaj jednostavan desert ukusan, brzo odustanemo od gledanja i bacimo se na degustiranje.
"Kad nabavite divne, prirodne limune iskoristite ih za ovaj desert. Treba ih raspoloviti po duljini, izvaditi meso limuna i napuniti ih desertom Lemon Posset", poručuje autorica recepta Letitia Clark kojoj je limun omiljeno voće i omiljena namirnica općenito.
Što reći? Isprobaj naš recept za Lemon Posset. Odličan je!
Lemon Posset
foto: cookinglsl.com/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Lemon Posset
10 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
8
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Sok od limuna
90
ml
Slatko vrhnje
400
ml
Šećer
90
g
Izdubljene polovice limuna
8
kom
Postupak
Slatko vrhnje i šećer stavi u posudu te lagano, uz miješanje, zagrijavaj na slaboj vatri. Neka lagano zakipi. Nastavi kuhati 1-2 minute, pazi da se šećer potpuno rastopi.
Makni s vatre i pusti da se ohladi nekoliko minuta.
U smjesu slatkog vrhnja i šećera dodaj sok od limuna, promiješaj i ulij u izdubljene polovice limuna (treba ostati samo kora).
Napunjene polovice limuna stavi na ravnu površinu kako se krema ne bi prolila iz njih.
Ohladi u hladnjaku minimalno 2 sata, a najbolje preko noći.
U Lemon Posset možeš dodati i nasitno naribanu limunovu koricu, naravno, ako je limun iz organskog uzgoja.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.