Topli hummus savršen je snack za jesenska i zimska druženja!
Ako obožavaš humus, onda će te ova turska topla varijanta apsolutno raspametiti. Priprema završava kratkim pečenjem na 200 stupnjeva, zbog čega će hummus poprimiti lijepu boju, a pinjoli će otpustiti orašastu aromu.
Umjesto maslinovog uljamožeš upotrijebiti maslac. Tada će hummus biti čak mrvicu ukusniji, ali i nešto teži.
Iako je ova verzija hummusa najukusnija kad je još topla, poslužena s friškim pita kruhom, ostatak možeš čuvati u hladnjaku 3 dana.
Ako pri ruci imaš slanutak iz konzerve, dobro ga ocijedi i isperi hladnom vodom.
foto: GETTY IMAGES
Ne gasi ekran dok kuham
Topli hummus s pinjolima
10 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
5
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Kuhani slanutak
350
g
Češnjak
2
režanj
Kumin
1
žličica
Maslinovo ulje
50
ml
Sok od limuna
3
žlica
Tahini
3
žlica
Pinjoli
1
žlica
Chili u prahu
1
prstohvat
Postupak
Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva i pripremi malu keramičku posudu za pečenje.
U multipraktiku dobro izradi češnjak pa dodaj ocijeđeni slanutak, malo soli i kumin. Upali multipraktik.
Kad smjesa počne nalikovati hummusu, dodaj maslinovo ulje, limunov sok i tahini pa još kratko miksaj. Posoli po ukusu, promiješaj i prebaci u pripremljenu posudu za pečenje.
Pospi hummus pinjolima i s malo čilija u prahu.
Peci 10-15 minuta u dobro zagrijanoj pećnici. Prelij s još malo maslinovog ulja i posluži!