Jako nam se sviđaju ovi popečci od krumpira napravljeni od pire krumpira obogaćenog jajima i sirom
Ostalo ti je pire krumpira od jučer i ne znaš što bi s njim? Imamo odgovor - ovi popečci od krumpira odličan su način da iskoristiš višak pire krumpira. A tako su ukusni da im nitko neće moći odoljeti.
Umjetnost stvaranja jela od ničega
Recept smo pronašli u knjizi autorice Bricije Lopez "Oaxaca: Home Cooking from the Heart of Mexico", koja je puna pristupačnih, autentičnih recepata, a popečci od krumpira prvi su na popisu stvari koje treba napraviti i isprobati.
"Oaxaca: Home Cooking from the Heart of Mexico"
foto: Amazon
"Ovo jelo savršena je umjetnost stvaranja jela od ničega", piša Bricia u svojoj kuharici. "U ovom slučaju, ovo je jelo uvijek tu za tebe kada zaboraviš kupiti povrće ili meso, ali ipak moraš staviti hranu na stol".
Ovi popečci od krumpira u osnovi su pire krumpir obogaćen jajima i sirom. A krumpir nam je, pogađaš, jedna od omiljenih namirnica.
Volimo krumpir!
foto: Jeshoots.com/Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Popečci od krumpira
25 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Krumpir
1
kg
Sol
1
žličica
Jaje
3
kom
Krušne mrvice
2
žlica
Svježi sir
75
g
Suncokretovo ulje
60
ml
Postupak
U veliku zdjelu staviti krumpir s dovoljno vode i prstohvatom soli. Kuhati dok krumpir ne omekša, 35-40 minuta.
Procijediti krumpir i oguliti ga kad se malo ohladi. Potom krumpir zgnječiti, dodati jaja i žličicu soli te umijesiti tijesto. Dodati krušne mrvice i svježi sir ta miješati dok se svi sastojci ne sjedine.
Od smjese krumpira raditi kuglice (promjera oko 5 cm) te ih lagano stisnuti kako bismo dobili oblik popečaka.
U dubokoj tavi zagrijati ulje. U vruće ulje staviti popečke i pržiti ih do zlatno-smeđe boje, oko 5 minuta. Izvaditi ih i staviti na papirnati ubrus kako bi se upio višak masnoće.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.