Recepti 11. ožujka 2020.

Ovi popečci od krumpira osvojit će te na prvi griz

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovi popečci u osnovi su pire krumpir obogaćen s jajima i sirom

Nova kuharica Bricia Lopez, Oaxaca: Home Cooking from the Heart of Mexico, puna je pristupačnih, autentičnih recepata, a popečci od krumpira prvi su na popisu stvari koje treba napraviti i isprobati.

"Ovo jelo savršena je umjetnost stvaranja jela od ničega", piša Bricia u svojoj kuharici. "U ovom slučaju, ovo je jelo uvijek tu za tebe kada zaboraviš kupiti povrće ili meso, ali ipak moraš staviti hranu na stol".

Ovi popečci u osnovi su pire krumpir obogaćen s jajima i sirom. 

 

Možda vas zanima... Dobitna kombinacija: Pire krumpir s kozjim sirom Recepti

 

Sastojci:

  • 1 kg krumpira
  • 1 žličica soli
  • 3 velika jaja
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • ½ šalice (75 g) svježeg sira
  • ¼ šalice (60 ml) biljnog ulja

Priprema:

  1. U veliku zdjelu staviti krumpir s dovoljno vode i prstohvatom soli. Kuhati dok krumpir ne omekša oko 35 - 40 minuta. 
  2. Procijediti krumpir i oguliti ga kad se malo ohladi. Zatim ih dobro zgnječiti, dodati jaja i žličicu soli te umijesiti tijesto. Dodati krušne mrvice i svježi sir ta miješati dok se svi sastojci ne sjedine. 
  3. Od smjese krumpira raditi kuglice (promjera oko 5 cm) ta ih lagano stisnuti kako bi dobili popečke. 
  4. U dubokoj tavi zagrijati ulje. U vruće ulje staviti popečke i pržiti ih do zlatno-smeđe boje, oko 5 minuta. Izvaditi ih i staviti na papirnati ubrus kako bi se upio višak masnoće. 
  5. Poslužiti uz umak i sezonsku salatu. 

Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.