Recepti 09. ožujka 2025.

Popečci od krumpira kojima je nemoguće odoljeti

Povrće
25 MIN
20 MIN
4
SREDNJE
krumpir, popečci od krumpira
Popečci od krumpira - brzo gotovi, a svi ih vole
foto: Monika Grabkowska/Unsplash
Jako nam se sviđaju ovi popečci od krumpira napravljeni od pire krumpira obogaćenog jajima i sirom

Ostalo ti je pire krumpira od jučer i ne znaš što bi s njim? Imamo odgovor - ovi popečci od krumpira odličan su način da iskoristiš višak pire krumpira. A tako su ukusni da im nitko neće moći odoljeti.

Umjetnost stvaranja jela od ničega

Recept smo pronašli u knjizi autorice Bricije Lopez "Oaxaca: Home Cooking from the Heart of Mexico", koja je puna pristupačnih, autentičnih recepata, a popečci od krumpira prvi su na popisu stvari koje treba napraviti i isprobati. 

Oaxaca: Home Cooking from the Heart of Mexico | Author: Amazon "Oaxaca: Home Cooking from the Heart of Mexico" foto: Amazon

Kruh s krumpirom Možda vas zanima... Kruh s krumpirom osvaja okusom i dugo ostaje svjež Recepti

"Ovo jelo savršena je umjetnost stvaranja jela od ničega", piša Bricia u svojoj kuharici. "U ovom slučaju, ovo je jelo uvijek tu za tebe kada zaboraviš kupiti povrće ili meso, ali ipak moraš staviti hranu na stol".

Ovi popečci od krumpira u osnovi su pire krumpir obogaćen jajima i sirom. A krumpir nam je, pogađaš, jedna od omiljenih namirnica.

krumpir | Author: Jeshoots.com/Unsplash Volimo krumpir! foto: Jeshoots.com/Unsplash

Ne gasi ekran dok kuham

Popečci od krumpira
25 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Krumpir 1 kg
  • Sol 1 žličica
  • Jaje 3 kom
  • Krušne mrvice 2 žlica
  • Svježi sir 75 g
  • Suncokretovo ulje 60 ml
Postupak
  1. U veliku zdjelu staviti krumpir s dovoljno vode i prstohvatom soli. Kuhati dok krumpir ne omekša, 35-40 minuta. 


  2. Procijediti krumpir i oguliti ga kad se malo ohladi. Potom krumpir zgnječiti, dodati jaja i žličicu soli te umijesiti tijesto. Dodati krušne mrvice i svježi sir ta miješati dok se svi sastojci ne sjedine. 


  3. Od smjese krumpira raditi kuglice (promjera oko 5 cm) te ih lagano stisnuti kako bismo dobili oblik popečaka. 


  4. U dubokoj tavi zagrijati ulje. U vruće ulje staviti popečke i pržiti ih do zlatno-smeđe boje, oko 5 minuta. Izvaditi ih i staviti na papirnati ubrus kako bi se upio višak masnoće. 


  5. Poslužiti uz umak i sezonsku salatu. 


Složenac od krumpira Možda vas zanima... Fini složenac od krumpira složi danas, a ispeci sutra Recepti Pire krumpir Možda vas zanima... 8 trikova za bolji okus pire krumpira Špajza martha stewart, pečeni krumpir Možda vas zanima... Martha Stewart ima trik za najbolje pečene krumpire ikad Špajza

 

Komentari 2
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:54 10. Ožujak 2025.

    Mmmm preslatko

  • damjanise 17:05 26. Kolovoz 2021.

    Recept vam je za onu musku stvar 😝