gastro postao
Ovi popečci u osnovi su pire krumpir obogaćen s jajima i sirom
Nova kuharica Bricia Lopez, Oaxaca: Home Cooking from the Heart of Mexico, puna je pristupačnih, autentičnih recepata, a popečci od krumpira prvi su na popisu stvari koje treba napraviti i isprobati.
"Ovo jelo savršena je umjetnost stvaranja jela od ničega", piša Bricia u svojoj kuharici. "U ovom slučaju, ovo je jelo uvijek tu za tebe kada zaboraviš kupiti povrće ili meso, ali ipak moraš staviti hranu na stol".
Ovi popečci u osnovi su pire krumpir obogaćen s jajima i sirom.
Sastojci:
- 1 kg krumpira
- 1 žličica soli
- 3 velika jaja
- 2 žlice krušnih mrvica
- ½ šalice (75 g) svježeg sira
- ¼ šalice (60 ml) biljnog ulja
Priprema:
- U veliku zdjelu staviti krumpir s dovoljno vode i prstohvatom soli. Kuhati dok krumpir ne omekša oko 35 - 40 minuta.
- Procijediti krumpir i oguliti ga kad se malo ohladi. Zatim ih dobro zgnječiti, dodati jaja i žličicu soli te umijesiti tijesto. Dodati krušne mrvice i svježi sir ta miješati dok se svi sastojci ne sjedine.
- Od smjese krumpira raditi kuglice (promjera oko 5 cm) ta ih lagano stisnuti kako bi dobili popečke.
- U dubokoj tavi zagrijati ulje. U vruće ulje staviti popečke i pržiti ih do zlatno-smeđe boje, oko 5 minuta. Izvaditi ih i staviti na papirnati ubrus kako bi se upio višak masnoće.
- Poslužiti uz umak i sezonsku salatu.
Dobar tek!