Recepti 1278 prikaza 26. veljače 2019.

Ovo se jelo tradicionalno poslužuje na dodjeli Oscara

www.oscars.org
gastro postao gastro.24sata.hr
Na jelovniku za Governors Ball, koji se tradicionalno održava odmah nakon dodjele Oscara, već je godinama i popularna zapečena tjestenina sa sirom...

Naravno, chef Wolfgang Puck dodao je nekoliko sastojaka zbog kojih je ipak malo drukčija od klasične tjestenine sa sirom koju svi rado pripremamo kod kuće. Osim crnog tartufa i ulja od tartufa, Puck koristi i tri vrste sira – cheddar, Gruyère i parmezan.

Isprobajte recept i ručajte poput velikih zvijezda!

 

Možda vas zanima... Otkrivamo vam što su zvijezde jele nakon dodjele Oscara Špajza

 

 

Sastojci:

  • 200 g pužića
  • 6 žlica maslaca
  • 3 žlice brašna
  • 850 ml mlijeka
  • 3 žlice fino nasjeckanog crnog tartufa
  • Polovica bijelog luka
  • 1 lovorov list
  • 300 g zrelog cheddara
  • 100 g naribanog Gruyère sira
  • 30 g naribanog parmezana
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica papra
  • Prstohvat kajenske paprike
  • 2 kapi ulja crnog tartufa
  • 90 g krušnih mrvica
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
  • Tanko narezani crni tartuf  (po želji)

 

 

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. 
  2. U velikoj posudi zagrijte posoljenu vodu, dodajte pužiće i kuhajte ih dok ne budu al dente (otprilike 7 minuta). Procijedite ih i prebacite u nauljenu posudu.
  3. N tavi otopite tri žlice maslaca na laganoj vatri. Umiješajte brašno i nastavite kuhati još četiri minute, uz miješanje. 
  4. Dodajte mlijeko, nasjeckani tartuf, luk i lovorov list. Malo pojačajte vatru i pustite da krčka 10 minuta, dok ne postane kremasto. Maknite s vatre, a potom izvadite polovicu luka i lovorov list.
  5. Umiješajte ¾ cheddara, Gruyère i parmezan. Začinite i pomiješajte s pužićima. 
  6. Prebacite u pripremljenu posudu za pečenje i pospite preostalim cheddarom.
  7. U tavi otopite preostali maslac, dodajte krušne mrvice i peršin. Promiješajte, a potom rasporedite preko pripremljene tjestenine.
  8. Pecite 30 minuta i pustite da odstoji par minuta prije serviranja. 

 

Ukrasite narezanim tartufom i poslužite!

 

 

Možda vas zanima... Otkrijte što će sve nominirani ponijeti s dodjele Oscara Špajza

 

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.