Recepti 11462 prikaza 28. studenoga 2019.

Ovo su dvije najbolje verzije pečenog krumpira

pečeni krumpir
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Krumpir - možeš ga koristiti kao prilog jelima, ali toliko je fin da može biti i zasebno jelo. Dobar tek!

Krumpir je veoma česta namirnica na stolu. Većinom se koristi kao prilog jelima od mesa, no ove dvije verzije toliko su fine da ćeš biti zadovoljna samo njima.

 

Batat Možda vas zanima... Prilog za čistu peticu: Slatki krumpir s ružmarinom Recepti

 

Bilo za ručak ili večeru, ove dvije verzije jela s krumpirima odličan su izbor.

Pijani krumpir

Ova brza, jednostavna verzija s bijelim vinom i timijanom, definitivno se isplati isprobati. Za pripremu i pečenje trebat će ti samo pola sata, a količina je dovoljna za četiri serviranja

Sastojci:

  • 750 g krumpira
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 200 ml suhog bijelog vina
  • 5 grančica timijana
  • Sol, papar

 

krumpir Možda vas zanima... Jednostavni trikovi za dulji vijek krumpira Špajza

 

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Krumpir nareži na ploške uz pomoć mandoline.
  3. Prebaci ga u posudu, prelij maslinovim uljem, posoli, popapri i promiješaj.
  4. Krumpir poslaži u dublji, nauljeni lim za pečenje.
  5. Prelij vinom i rasporedi grančice timijana. Peci 15-20 minuta.
  6. Kad vino ispari, krumpir će vrlo brzo postati hrskav pa pripazi da ne zagori.

 | Author: Getty Images Getty Images

Hrskavi krumpir s parmezanom

As u rukavu ovoga jela jest – parmezan. Uz malo naribanog sira i maslinovog ulja, pečeni krumpir dobiva novo, hrskavo i zlaćano ruho.

Sastojci:

  • 3 velika bijela krumpira
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1 žlica češnjaka u prahu
  • 1 žlica talijanske mješavine začina
  • 50 g naribanog parmezana
  • Papar, sol 

 

Možda vas zanima... Brz i jednostavan recept za krumpirušu Recepti

 

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Oguli krumpir, nareži ga tanke kriške i rasporedi na papir za pečenje. 
  3. Prelij ga maslinovim uljem, češnjakom i mješavinom začina, posoli i popapri. 
  4. Pospi parmezanom i peci dok ne pozlate i ne postanu hrskavi.

 | Author: thinkstock thinkstock

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • MarieAlice 07:29 05. Prosinac 2019.

    Pozdrav svima vama. Moje ime je Marie Alice. Želim iskoristiti ovu sjajnu priliku da dam opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam nedavno primio kredit od 60000 eura. Ranije sam tražio kredit, a kasnije su me prevarili i pokušali ponovo te ... prikaži još! sam upoznao ženu poput mene koja mi je bila spremna pomoći da dobijem kredit uz kamatnu stopu od 2%. Ako vas zanima zajam, možete joj se obratiti putem e-pošte: (vladimirafinancialinvestment@gmail.com) (WhatsApp: +16014560144)