Recepti 18. veljače 2022.

Ovo su dvije najbolje verzije pečenog krumpira

pečeni krumpir
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Krumpir - možeš ga koristiti kao prilog jelima, ali toliko je fin da može biti i zasebno jelo. Dobar tek!

Krumpir je veoma česta namirnica na stolu. Većinom se koristi kao prilog jelima od mesa, no ove dvije verzije toliko su fine da ćeš biti zadovoljna samo njima.

 

Batat Možda vas zanima... Prilog za čistu peticu: Slatki krumpir s ružmarinom Recepti

 

Bilo za ručak ili večeru, ove dvije verzije jela s krumpirima odličan su izbor.

Pijani krumpir

Ova brza, jednostavna verzija s bijelim vinom i timijanom, definitivno se isplati isprobati. Za pripremu i pečenje trebat će ti samo pola sata, a količina je dovoljna za četiri serviranja

Sastojci:

  • 750 g krumpira
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 200 ml suhog bijelog vina
  • 5 grančica timijana
  • Sol, papar

 

Možda vas zanima... Jednostavni trikovi za dulji vijek krumpira Špajza

 

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Krumpir nareži na ploške uz pomoć mandoline.
  3. Prebaci ga u posudu, prelij maslinovim uljem, posoli, popapri i promiješaj.
  4. Krumpir poslaži u dublji, nauljeni lim za pečenje.
  5. Prelij vinom i rasporedi grančice timijana. Peci 15-20 minuta.
  6. Kad vino ispari, krumpir će vrlo brzo postati hrskav pa pripazi da ne zagori.

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Hrskavi krumpir s parmezanom

As u rukavu ovoga jela jest – parmezan. Uz malo naribanog sira i maslinovog ulja, pečeni krumpir dobiva novo, hrskavo i zlaćano ruho.

Sastojci:

  • 3 velika bijela krumpira
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1 žlica češnjaka u prahu
  • 1 žlica talijanske mješavine začina
  • 50 g naribanog parmezana
  • Papar, sol 

 

Možda vas zanima... Brz i jednostavan recept za krumpirušu Recepti

 

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Oguli krumpir, nareži ga tanke kriške i rasporedi na papir za pečenje. 
  3. Prelij ga maslinovim uljem, češnjakom i mješavinom začina, posoli i popapri. 
  4. Pospi parmezanom i peci dok ne pozlate i ne postanu hrskavi.

 | Author: thinkstock foto: thinkstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.