Recepti 20. lipnja 2020.

Ovog vikenda testiraj odlične napitke s kavom

gastro postao gastro.24sata.hr
Obična ili s mlijekom, espreso, macchiato, bijela ili hladna kava s ledom... Mnogo je varijacija na temu kave, a u nastavku ti donosimo čak četiri različita napitka s njom koja jednostavno moraš probati...

Kako se približavamo ljetnoj sezoni, osunčanim danima i višim temperaturama, tako se i naša želja za osvježavajućim, hladnim i ukusnim pićima povećava. Jedna vrsta pića, koja se u velikim količinama ispija neovisno o godišnjem dobu u kojem se nalazimo, svakako je kava. No, osim obične verzije, postoje i one hladne i osvježavajuće te neki posebni okusi i napitci koje bi svi ljubitelji ovog popularnog napitka trebali probati.

 

Možda vas zanima... Dalgona kava inspiracija je za ovih pet napitaka... Recepti

 

Affogato

Dvije kuglice sladoleda od vanilije ili čokolade, malo naribane čokolade te lješnjaci potrebni su ti za pripremu ovog savršenog napitka za koji bez straha možemo reći da je jedan od najfinijih te najpoželjnijih ljetnih verzija kave. Sigurni smo da će te osvojiti na prvi gutljaj, pa ako ga do sada nisi probala, znaš što ti je činiti!

 

Možda vas zanima... Affogato - savršen napitak za slatko uživanje Špajza

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Međimurska kava

Ako voliš kavu i pratiš trendove sigurno si čula za Dalgona kavu. No, ako ti je ona preslatka donosimo ti savršeni recept za onu Međimursku. Malo ruma, pokoji žumanjak te tučeno vrhnje ono su od čega se sastoji ovaj napitak čija će te divna kombinacija okusa sigurno ostaviti sa željom za drugom šalicom.

 

Međimurska kava Možda vas zanima... Međimurska kava - desert i napitak u jednoj šalici Recepti

 

Međimurska kava | Author: Marijana Zlomislić foto: Marijana Zlomislić

Ledena kava iz Starbucksa

Iako možda misliš da su njihovi recepti komplicirani, Starbucks je na svojoj stranici objavio sastojke i način pripreme njihove prepoznatljive ledene kave, a ono što ti možemo reći jest da sve potrebno gotovo sigurno već imaš u svojoj kuhinji. Stoga, prema uputama, pripremi sirup od meda, a zatim i ovaj slasni napitak te nam javi svoje dojmove!

 

Možda vas zanima... Donosimo ti recept za odličnu ledenu kavu iz Starbucksa Špajza

 

 | Author: Marijana Zlomislić foto: Marijana Zlomislić

Cold brew coffee najboljeg hrvatskog bariste

Za pripremu cold brew coffee ne treba ti nikakva specijalna aparatura, samo nekoliko minuta vremena. Također, odlična vijest jesti i činjenica da od jedne kave, možeš napraviti nekoliko različitih varijanti s raznim aromama i okusima. Zato podigni rukave i poigraj se s okusima kako bi pronašla onaj idealan za sebe!

 

Možda vas zanima... Cold brew coffee najboljeg hrvatskog bariste Špajza

 

 | Author: REC MEDIA foto: REC MEDIA

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.