Recepti 13. listopada 2014.

Pačja prsa s umakom od crnog pinota i tortica

gastro postao gastro.24sata.hr
Umjesto pilećih, uz ovaj recept pokušajte pripremiti egzotična pačja prsa.

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 664

Pačja prsa

  • 450 g pačja prsa
  • 6 dl crno vino
  • 500 g šljiva
  • 50 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 20 g ljubičasti luk
  • 30 g krumpir, mladi
  • maslac, neslani

Tortica

  • 1 kom jaje kokošje
  • 50 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 prstohvat sol
  • 25 g maslac, neslani
  • 1 žlica voda

Priprema

  1. Na prhko tijesto naizmjence posložite redove pire krumpira i glaziranoga luka. Završite krumpirom. Torticu pecite u pećnici na 180°c oko 30 minuta.
  2. Pačjim prsima zarežite koru, posolite ih i popaprite. Pecite u vrućoj tavi na malo ulja, kožom prema dolje. Okrenite za tri-četiri minute. Nakon toga ih premjestite u pećnicu na 180°c. Pecite još najmanje 15 minuta.
  3. Pripremite umak od vina i šljiva. Na rastopljeni maslac dodajte šljive i smeđi šećer. Flambirajte šljivovicom prema želji i nakon toga podlijte crnim pinotom. Dodajte cimet i pustite da se šljive raskuhaju. Propasirajte umak i dodatno reducirajte.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.