gastro postao
Umjesto pilećih, uz ovaj recept pokušajte pripremiti egzotična pačja prsa.
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 664
Pačja prsa
- 450 g pačja prsa
- 6 dl crno vino
- 500 g šljiva
- 50 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 20 g ljubičasti luk
- 30 g krumpir, mladi
- maslac, neslani
Tortica
- 1 kom jaje kokošje
- 50 g pšenično brašno, bijelo
- 1 prstohvat sol
- 25 g maslac, neslani
- 1 žlica voda
Priprema
- Na prhko tijesto naizmjence posložite redove pire krumpira i glaziranoga luka. Završite krumpirom. Torticu pecite u pećnici na 180°c oko 30 minuta.
- Pačjim prsima zarežite koru, posolite ih i popaprite. Pecite u vrućoj tavi na malo ulja, kožom prema dolje. Okrenite za tri-četiri minute. Nakon toga ih premjestite u pećnicu na 180°c. Pecite još najmanje 15 minuta.
- Pripremite umak od vina i šljiva. Na rastopljeni maslac dodajte šljive i smeđi šećer. Flambirajte šljivovicom prema želji i nakon toga podlijte crnim pinotom. Dodajte cimet i pustite da se šljive raskuhaju. Propasirajte umak i dodatno reducirajte.
Izvor Skuhatćute