Recepti 11. ožujka 2016.

Pratite trendove: Paella s kobasicom

Paella
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Osnovni sastojak paelle je bijela riža dok se oko vrste mesa možete "igrati". Naravno, ako imate kozice, dagnje ili što god vam je pri ruci - paella će biti samo bolja!

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1281

Potrebno vam je

  • 150 g kobasice svinjske, suhe
  • 2 kom crvena paprika
  • 400 g riža, polirana (ili brašno )
  • 1 l pileći temeljac
  • 2 kom limun
  • 100 g peršin, list

Priprema

  1. Narežite kobasicu i pržite da postane hrskava. Dodajte papriku i rižu. Pirjajte tri minute.
  2. Dodajte temeljac, naribanu limunovu koru i limunov sok. Pustite neka zavrije pa kuhajte dok ne ispari gotovo sva tekućina. Imate li plodove mora - ubacite i njih. Kobasice se neće naljutiti... Poklopite i ostavite da odstoji deset minuta.
  3. Ukrasite peršinom i limunom, dobar tek!

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.