gastro postao
Osnovni sastojak paelle je bijela riža dok se oko vrste mesa možete "igrati". Naravno, ako imate kozice, dagnje ili što god vam je pri ruci - paella će biti samo bolja!
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1281
Potrebno vam je
- 150 g kobasice svinjske, suhe
- 2 kom crvena paprika
- 400 g riža, polirana (ili brašno )
- 1 l pileći temeljac
- 2 kom limun
- 100 g peršin, list
Priprema
- Narežite kobasicu i pržite da postane hrskava. Dodajte papriku i rižu. Pirjajte tri minute.
- Dodajte temeljac, naribanu limunovu koru i limunov sok. Pustite neka zavrije pa kuhajte dok ne ispari gotovo sva tekućina. Imate li plodove mora - ubacite i njih. Kobasice se neće naljutiti... Poklopite i ostavite da odstoji deset minuta.
- Ukrasite peršinom i limunom, dobar tek!
Izvor Skuhatćute