gastro postao
Pripremate li tulum povodom dana sv. Patrika, predlažemo tradicionalni irski recept za palačinke koje će biti u prepoznatljivoj irskoj boji - zelenoj.
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 5
Potrebno vam je
- 1 žlica mlijeko kravlje, punomasno
- 1 šalica špinat
- 1 šalica pšenično brašno, bijelo
- 1 mala žlica prašak za pecivo
- sol
- papar
- 1 šalica gouda punomasni
- 1.50 žlica maslac, neslani
- 4 kom jaje kokošje
- 2 šalica govedina, mršava
- 2 žlica vlasac ( listovi)
Priprema
- Izmiješajte mlijeko, jaje, špinat (odmrznut, nasjeckan i osušen), nasjeckani vlasac, brašno, prašak za pecivo, pola žličice soli i malo papra u blenderu na umjerenoj brzini, dok se sastojci potpuno ne sjedine, a smjesa postane zelena. Premjestite jelo u zdjelu i umiješajte naribani sir.
- Zagrijte tavu s neprianjajućim dnom na srednjoj vatri i dodajte u nju žlicu maslaca. Zagrijte dok se rubovi ne zapjene. Izlijte četvrtinu šalice tijesta u tavu i poravnajte ga. Ako je tava dovoljno velika, dodajte još jednu, dvije palačinke, samo pazite da su dovoljno razmaknute. Pecite ih dvije-tri minute ili dok donja strana ne porumeni, a rubovi postanu hrskavi. Okrenite ih na drugu stranu i pecite još dvije minute.
- Palačinke prekrijte alufolijom kako bi ostale tople ili ih poslužite odmah. Stavite po dvije palačinke na svaki tanjur, prelijte s pola šalice govedine (usitnjene i usoljene), dodajte pržena jaja i ukrasite vlascem.
Izvor Skuhatćute