Recepti 03. listopada 2014.

Palačinke od špinata s govedinom

gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremate li tulum povodom dana sv. Patrika, predlažemo tradicionalni irski recept za palačinke koje će biti u prepoznatljivoj irskoj boji - zelenoj.

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 5

Potrebno vam je

  • 1 žlica mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 šalica špinat
  • 1 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 1 mala žlica prašak za pecivo
  • sol
  • papar
  • 1 šalica gouda punomasni
  • 1.50 žlica maslac, neslani
  • 4 kom jaje kokošje
  • 2 šalica govedina, mršava
  • 2 žlica vlasac ( listovi)

Priprema

  1. Izmiješajte mlijeko, jaje, špinat (odmrznut, nasjeckan i osušen), nasjeckani vlasac, brašno, prašak za pecivo, pola žličice soli i malo papra u blenderu na umjerenoj brzini, dok se sastojci potpuno ne sjedine, a smjesa postane zelena. Premjestite jelo u zdjelu i umiješajte naribani sir.
  2. Zagrijte tavu s neprianjajućim dnom na srednjoj vatri i dodajte u nju žlicu maslaca. Zagrijte dok se rubovi ne zapjene. Izlijte četvrtinu šalice tijesta u tavu i poravnajte ga. Ako je tava dovoljno velika, dodajte još jednu, dvije palačinke, samo pazite da su dovoljno razmaknute. Pecite ih dvije-tri minute ili dok donja strana ne porumeni, a rubovi postanu hrskavi. Okrenite ih na drugu stranu i pecite još dvije minute.
  3. Palačinke prekrijte alufolijom kako bi ostale tople ili ih poslužite odmah. Stavite po dvije palačinke na svaki tanjur, prelijte s pola šalice govedine (usitnjene i usoljene), dodajte pržena jaja i ukrasite vlascem.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.