Recepti 03. listopada 2014.

Palačinke punjene račićima i porilukom

gastro postao gastro.24sata.hr
Ako želite da palačinke budu punijeg okusa, umjesto vode u smjesi upotrijebite mlijeko i dodajte jaje, no u ovom je slučaju nadjev prilično bogat pa su stoga palačinke nešto "lakše"

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 488

Palačinke

  • 140 g pšenično brašno, bijelo
  • 300 ml voda
  • 1 prstohvat sol

Nadjev

  • 30 g maslac, slani
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 2 kom poriluk (cijeli)
  • 150 ml vino bijelo
  • 30 g kukuruzno brašno ili krupica
  • 400 g repovi kozica
  • 250 ml jogurt (3.2% masti)
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 ml limunov sok
  • 2 žlica parmezan

Priprema

  1. Pomiješajte brašno, sol i vodu u glatku smjesu. Pustite da odstoji pet minuta pa ispecite palačinke.
  2. Zagrijte maslac i ulje te dodajte sitno rezani poriluk. Pirjajte dok potpuno ne omekša, oko deset minuta. U međuvremenu u maloj zdjeli pomiješajte vino s kukuruznim brašnom u glatku pastu. Umiješajte poriluku i kuhajte dok se ne zgusne.
  3. Umiješajte račiće i neka se otope u umaku. Nježno dodajte jogurt pa začinite solju, paprom i limunovim sokom.
  4. Nadjenite palačinke, zarolajte i složite u posudu za pečenje. Ostatak umaka prelijte preko palačinki. Pospite parmezanom i kratko zapecite na 200°C.

Ako želite da palačinke budu punijeg okusa, umjesto vode u smjesi upotrijebite mlijeko i dodajte jaje, no u ovom je slučaju nadjev prilično bogat pa su stoga palačinke nešto "lakše"

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.