gastro postao
Ako želite da palačinke budu punijeg okusa, umjesto vode u smjesi upotrijebite mlijeko i dodajte jaje, no u ovom je slučaju nadjev prilično bogat pa su stoga palačinke nešto "lakše"
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 488
Palačinke
- 140 g pšenično brašno, bijelo
- 300 ml voda
- 1 prstohvat sol
Nadjev
- 30 g maslac, slani
- 2 žlica ulje maslinovo
- 2 kom poriluk (cijeli)
- 150 ml vino bijelo
- 30 g kukuruzno brašno ili krupica
- 400 g repovi kozica
- 250 ml jogurt (3.2% masti)
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 ml limunov sok
- 2 žlica parmezan
Priprema
- Pomiješajte brašno, sol i vodu u glatku smjesu. Pustite da odstoji pet minuta pa ispecite palačinke.
- Zagrijte maslac i ulje te dodajte sitno rezani poriluk. Pirjajte dok potpuno ne omekša, oko deset minuta. U međuvremenu u maloj zdjeli pomiješajte vino s kukuruznim brašnom u glatku pastu. Umiješajte poriluku i kuhajte dok se ne zgusne.
- Umiješajte račiće i neka se otope u umaku. Nježno dodajte jogurt pa začinite solju, paprom i limunovim sokom.
- Nadjenite palačinke, zarolajte i složite u posudu za pečenje. Ostatak umaka prelijte preko palačinki. Pospite parmezanom i kratko zapecite na 200°C.
Ako želite da palačinke budu punijeg okusa, umjesto vode u smjesi upotrijebite mlijeko i dodajte jaje, no u ovom je slučaju nadjev prilično bogat pa su stoga palačinke nešto "lakše"
Izvor Skuhatćute