gastro postao
Ovaj je recept stvoren za one koji vole isprobavati nove okuse i kombinacije
Vrijeme pripreme: do 45 min
Težina pripreme: Jednostavno
Punjenje
- 250 g miješane školjke
- 250 g losos
- 3 žlica maslac, slani
- 2 kom mrkva, crvena
- sol
- šećer, kristal
- 2 žlica pšenično brašno, bijelo
- 2 žlica curry
- 1 šalica mlijeko kravlje, punomasno
- limunov sok
- 1 šalica grašak zeleni (smrznuti)
- 1 žlica peršin, list
Smjesa
- 1 šalica pšenično brašno, bijelo
- 1 mala žlica curry
- sol
- 1 šalica pileći temeljac
- 2 kom jaje kokošje
- 1 žlica maslac, slani
Priprema
- Kratko prokuhajte školjke i lososa. Ocijedite plodove mora i sačuvajte vodu u kojoj su se kuhali. U tavi otopite 1 žlicu maslaca, umiješajte nasjeckanu mrkvu i dodajte 2 žlice vode, sol, i šećer i prokuhajte mrkve prvo pokrivene na 2 minute, a zatim otkrivene još jednu minutu. Dodajte ih plodovima mora.
- Otopite preostali maslac umiješajte brašno i napravite zapršku. Umiješajte curry i dodajte mlijeko miješajući. Kuhajte 5 minuta povremeno miješajući dok smjesa ne postane jako gusta. Dodajte limunov sok. Umiješajte morske plodove, mrkvu, grašak i peršinov list i razrijedite vodom u kojoj su se kuhali morski plodovi. Ovo punjenje možete napraviti dan ranije i pohraniti u hladnjaku.
- specite palačinke od tijesta u koji ste dodali curry. Ispecite 12 palačinki. Na svaku palačinku stavite 2 žlice punjenja i zamotajte palačinke. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i pecite palačinke 10-ak minuta.