Recepti Desert 09. prosinca 2025.

Panna cotta s rozim grejpom – recept Steve Karapandže

Desert
10 MIN
10 MIN
4
JEDNOSTAVNO
stevo karapandža, panna cotta s ružičastim grejpom
Panna cotta s ružičastim grejpom - recept Steve Karapandže
foto: Taylor Harbin/Pinterest; Profil knjiga
Legendarni chef Stevo Karapandža majstor je slanih i slatkih jela. Ovaj put donosimo njegov recept za sjajan lagani desert - ova panna cotta s ružičastim grejpom savršeno je osvježenje nakon teškog i zasitnog obroka

U svojoj knjizi "Kreativna kuhinja - Stvarajte zajedno s velikim majstorom kuhinje!" legendarni chef Stevo Karapandža dijeli brojne, jednostavne recepte uz koje svatko može postati chef u svome domu. Od salata i juha, preko slanih jela pa sve do deserata, ova knjiga izdana još 2013. nepresušan je, svevremenski izvor recepata za svaku priliku - od svakodnevnih obroka do svečanih okupljanja uz hranu.

sarma, stevo karapandža Možda vas zanima... Stevo Karapandža otkrio je svoj recept za najbolju sarmu Recepti

Među slatkim receptima je i recept Steve Karapandže za panna cottu s ružičastim grejpom - savršen lagani desert koji je odličan spoj lagane, slatkaste želirane kreme i svježine citrusa. Ova panna cotta s ružičastim grejpom odličan je desert nakon obilnog i teškog obroka, a recept Steve Karapandže je u nastavku...

panna cotta s ružičastim grejpom | Author: Taylor Harbin/Pinterest Panna cotta s ružičastim grejpom foto: Taylor Harbin/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Panna cotta s ružičastim grejpom - recept by Stevo Karapandža
10 MIN
pripreme
10 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
PANNA COTTA
Sastojci
  • Slatko vrhnje 500 ml
  • Šećer 50 g
  • Želatina 5 g
  • Mahuna vanilije 0,50 kom
UMAK OD RUŽIČASTOG GREJPA
Sastojci
  • Ružičasti grejp 4 kom
  • Sok od naranče 8 žlica
  • Šećer 4 žlica
  • Maslac 1 žlica
  • Vanilin šećer 1 kom
  • Cimet 1 prstohvat
  • Šlag
  • Listići svježe mente
Postupak
  1. Polovicu mahune vanilije prereži po duljini, sastruži sjemenke i sve zajedno ddoaj u slatko vrhnje. Dodaj šećer i zakuhaj.


  2. Želatinu rastopi u hladnoj vodi pa omekšanu dodaj u kipuće slatko vrhnje. Makni s vatre, izvadi mahunu vanilije.

    Kad se prohladi ulij u kalupe i ostavi preko noći u hladnjaku.


  3. Jedan grejp ocijedi, a ostala 3 oguli i izreži čisto 'meso' grejpa bez bijele kožice (kao filete). Meso grejpa pomiješaj sa sokom od naranče.


  4. U tavi na laganoj vatri karameliziraj šećer, a kad dobije lijepu smećkastu boju, dodaj komade grejpa sa sokom od naranče i malo propirjaj.

    Dodaj i sok od grjpa. Lagano umiješaj kockice hladnog maslaca umak više ne smije kuhati.

    Dodaj vanilin šećer i malo cimeta u prahu.


  5. Ohlađenu panna cottu prelij toplim ili hladnim umakom i po želji šlagom i nasjeckanim listićima metvice.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

667 kcal

33 %

MASTI

48,00 g

66 %

KOLESTEROL

0,13 g

0 %

UH

55,30 g

20 %

PROTEINI

5,70 g

11 %

Isprobaj i ove varijante panna cotte:


panna cotta sa slanim karamelom Možda vas zanima... Panna cotta sa slanim karamelom je savršen desert Recepti pannacotta Možda vas zanima... Panna cotta od grčkog jogurta i maslinovog ulja Recepti Panna cotta s pjenom od karamela Možda vas zanima... Kao iz Starbucksa - panna cotta s pjenom od karamela Recepti Možda vas zanima... Osvježavajuća panna cotta od manga s kokosom i posipom od pistacija Native sadržaj

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.