gastro postao
Suhi bakalar prije kuhanja obavezno ostavite dva dana u vodi da se namoči
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 390
Potrebno vam je
- 400 g bakalar suhi
- 3 režanj češnjak
- peršin, list
- 50 g maslac, slani
- 3 žlica majoneza
- 10 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 0.50 kom limun
- 2 žlica ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
- 5 kom kapari
Priprema
- Suhi bakalar ostavite u vodi dva dana da se dobro namoči i mijenjajte vodu nekoliko puta na dan. Kuhajte ga dok ne omekša i očistite.
- Usitnjeni, očišćeni bakalar pomiješajte sa sitno nasjeckanim češnjakom i peršinom, maslacem, majonezom, mlijekom, limunovim sokom, maslinovim uljem, solju i paprom te sjeckanim kaparima.
- Sve usitnite električnim mikserom. Ohladite pa izvadite žlicom za sladoled na pladanj za posluživanje.
Izvor Skuhatćute