Recepti 03. listopada 2014.

Pašteta od bakalara

gastro postao gastro.24sata.hr
Suhi bakalar prije kuhanja obavezno ostavite dva dana u vodi da se namoči

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 390

Potrebno vam je

  • 400 g bakalar suhi
  • 3 režanj češnjak
  • peršin, list
  • 50 g maslac, slani
  • 3 žlica majoneza
  • 10 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 0.50 kom limun
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 5 kom kapari

Priprema

  1. Suhi bakalar ostavite u vodi dva dana da se dobro namoči i mijenjajte vodu nekoliko puta na dan. Kuhajte ga dok ne omekša i očistite.
  2. Usitnjeni, očišćeni bakalar pomiješajte sa sitno nasjeckanim češnjakom i peršinom, maslacem, majonezom, mlijekom, limunovim sokom, maslinovim uljem, solju i paprom te sjeckanim kaparima.
  3. Sve usitnite električnim mikserom. Ohladite pa izvadite žlicom za sladoled na pladanj za posluživanje.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.