gastro postao
Malomasna i zdrava riba od koje se može napraviti puno različitih jela, a između ostalog i Brandade de Morue
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 846
Potrebno vam je
- 450 g bakalar suhi
- 2 režanj češnjak
- 2 dl ulje maslinovo
- 1 dl mlijeko kravlje, punomasno
Priprema
- Ostavimo ribu 24 sata da se namače u hladnoj vodi. Promijenimo vodu 3 – 4 puta.
- Bakalar ocijedimo i stavimo ga u plitku tavu, a zatim ga prekrijemo hladnom vodom i ostavimo da lagano ključa. Pirjamo 10 minuta, a zatim maknemo tavu s vatre, te ostavimo bakalar još dodatnih 10 minuta u vodi prije nego što ga ocijedimo
- Skinemo kožu s ribe i očistimo je od kostiju. Prebacimo je u zdjelu, a zatim je zajedno s češnjakom istučemo u paštetu.
- Paštetu stavimo u tavu na laganu vatru. Postupno umiješamo dovoljno maslinova ulja i mlijeka, kako bi nastala čvrsta kremasta smjesa bijele boje.
- Poslužimo vruće s poprženim kruhom i crnim maslinama, poškropljeno maslinovim uljem i popapreno.