Recepti 03. listopada 2014.

Govedina ala pašticada s palentom

Pašticada-s-palentom
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Postoje brojne varijacije recepata za pripremu pašticade, sa smokvama i šljivama, no zajedničko je pravilo: što meso dulje “špikate”, to će biti ukusnije

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 841

Umak

  • 1000 g govedina, but
  • 50 g panceta
  • 1 mala žlica klinčići
  • 200 g šljive, suhe
  • 100 ml prošek
  • 150 g pelati
  • ulje suncokretovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Marinada

  • 700 ml crno vino
  • 2 kom mrkva, crvena
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • celer, korijen
  • 1 mala žlica papar u zrnu
  • 2 list lovorov list

Priprema

  1. Pomiješajte sastojke za marinadu. But operite i ocijedite te “našpikajte” klinčićima, češnjakom i pancetom. Stavite ga u zdjelu, prelijte marinadom i stavite u hladnjak tijekom noći.
  2. Ocijedite meso, osušite pa popržite na ulju u loncu sa svih strana. Dodajte ocijeđeno povrće iz marinade, posolite, popaprite i pirjajte povremeno okrećući meso dok povrće ne omekša.
  3. U lonac dodajte rajčicu, polovicu šljiva, podlijte vodom i kuhajte na laganoj vatri oko sat vremena. Kad meso omekša, izvadite ga i narežite na ploške, a umak izmiksajte štapnim mikserom.
  4. Na kraju dodajte prošek i preostale šljive, promiješajte, a kad sve zavrije, maknite s vatre.

Izvor Skuhatćute

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Tapir 11:56 03. Travanj 2015.

    Teror mrkve i rajčice. Pašticada mora biti tamno smeđe boje a ne narančaste. Osim toga je krivo odabrana pozicija mesa.