gastro postao
Postoje brojne varijacije recepata za pripremu pašticade, sa smokvama i šljivama, no zajedničko je pravilo:
što meso dulje “špikate”, to će biti ukusnije
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 841
Umak
- 1000 g govedina, but
- 50 g panceta
- 1 mala žlica klinčići
- 200 g šljive, suhe
- 100 ml prošek
- 150 g pelati
- ulje suncokretovo
- sol
- svježe mljeveni papar
Marinada
- 700 ml crno vino
- 2 kom mrkva, crvena
- 1 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- celer, korijen
- 1 mala žlica papar u zrnu
- 2 list lovorov list
Priprema
- Pomiješajte sastojke za marinadu. But operite i ocijedite te “našpikajte” klinčićima, češnjakom i pancetom. Stavite ga u zdjelu, prelijte marinadom i stavite u hladnjak tijekom noći.
- Ocijedite meso, osušite pa popržite na ulju u loncu sa svih strana. Dodajte ocijeđeno povrće iz marinade, posolite, popaprite i pirjajte povremeno okrećući meso dok povrće ne omekša.
- U lonac dodajte rajčicu, polovicu šljiva, podlijte vodom i kuhajte na laganoj vatri oko sat vremena. Kad meso omekša, izvadite ga i narežite na ploške, a umak izmiksajte štapnim mikserom.
- Na kraju dodajte prošek i preostale šljive, promiješajte, a kad sve zavrije, maknite s vatre.
Izvor Skuhatćute