Recepti 13. listopada 2014.

Pastrva kuhana na pari s pohanim šparogama

gastro postao gastro.24sata.hr
Pastrva se odlično slaže sa šparogama, pogotovo pohanima

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 220

Potrebno vam je

  • 5 kom pastrva potočna
  • 1 vezica mrkva, crvena
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • mirisne trave
  • 1 kom brokula (vrhovi s cvijetom)
  • 1 žlica limunova korica
  • 2.50 dl pivo
  • 1 l ulje suncokretovo
  • 500 g šparoge, vrtne
  • 1.25 dl majoneza
  • 1 vezica vlasac ( listovi)
  • 1 žlica limunov sok
  • 150 g pšenično brašno, bijelo

Priprema

  1. Pastrve nemojte previše prati, neka ostanu malo sluzave. Očistite ih, ostavite glave, ali izvadite škrge. Pastrve filetirajte da ostanu kao otvorena knjiga, ali neka ostanu glave. Filete posolite i popaprite po ukusu, savijte ih u smotuljak počevši od repa i povežite kuhinjskim koncem.
  2. U posudu s vodom stavite vezicu mrkvica i mirisne trave i pustite da proključa.
  3. Smotuljke pastrva s brokulom složite u posudu za kuhanje na pari i stavite iznad posude u kojoj je proključala voda s mrkvicama i mirisnim travama. Kuhajte na pari dok riba i brokule ne budu kuhane.
  4. Priprema majoneze: Pomiješajte majonezu s nasjeckanim maslacem, limunovim sokom i sitno naribanom limunovom korom.
  5. Posolite, popaprite i izmiješajte.
  6. Priprema šparoga: Pomiješajte brašno, sol, papar, naribanu koru limuna i dodajte svijetlo pivo. Dobro umutite.
  7. Svaku šparogu, držeći je za oba kraja, savijajte dok ne pukne. Donji dio odbacite. Ostatak šparoge (rascvjetani dio) umočite u smjesu s brašnom i pivom i pržite na suncokretovom ulju zagrijanom na 180 stupnjeva C dok ne dobije lijepu boju.
  8. Ocijedite, posušite na kuhinjskom papiru i poslužite s pripremljenom majonezom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.