gastro postao
Pastrva se odlično slaže sa šparogama, pogotovo pohanima
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 220
Potrebno vam je
- 5 kom pastrva potočna
- 1 vezica mrkva, crvena
- sol
- svježe mljeveni papar
- mirisne trave
- 1 kom brokula (vrhovi s cvijetom)
- 1 žlica limunova korica
- 2.50 dl pivo
- 1 l ulje suncokretovo
- 500 g šparoge, vrtne
- 1.25 dl majoneza
- 1 vezica vlasac ( listovi)
- 1 žlica limunov sok
- 150 g pšenično brašno, bijelo
Priprema
- Pastrve nemojte previše prati, neka ostanu malo sluzave. Očistite ih, ostavite glave, ali izvadite škrge. Pastrve filetirajte da ostanu kao otvorena knjiga, ali neka ostanu glave. Filete posolite i popaprite po ukusu, savijte ih u smotuljak počevši od repa i povežite kuhinjskim koncem.
- U posudu s vodom stavite vezicu mrkvica i mirisne trave i pustite da proključa.
- Smotuljke pastrva s brokulom složite u posudu za kuhanje na pari i stavite iznad posude u kojoj je proključala voda s mrkvicama i mirisnim travama. Kuhajte na pari dok riba i brokule ne budu kuhane.
- Priprema majoneze: Pomiješajte majonezu s nasjeckanim maslacem, limunovim sokom i sitno naribanom limunovom korom.
- Posolite, popaprite i izmiješajte.
- Priprema šparoga: Pomiješajte brašno, sol, papar, naribanu koru limuna i dodajte svijetlo pivo. Dobro umutite.
- Svaku šparogu, držeći je za oba kraja, savijajte dok ne pukne. Donji dio odbacite. Ostatak šparoge (rascvjetani dio) umočite u smjesu s brašnom i pivom i pržite na suncokretovom ulju zagrijanom na 180 stupnjeva C dok ne dobije lijepu boju.
- Ocijedite, posušite na kuhinjskom papiru i poslužite s pripremljenom majonezom.