Recepti 13. listopada 2014.

Pastrva na bijelo

gastro postao gastro.24sata.hr
Kuhanu pastrvu izmiksajte s kuhanim krumpirom i zapecite u pećnici

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 680

Potrebno vam je

  • 500 g pastrva potočna
  • 200 g krumpir, zreli
  • 1 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 0.50 dl ulje maslinovo
  • 1 kom češnjak
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • peršin, list
  • 100 g maslac, slani

Priprema

  1. Pastrvu očistite i skuhajte u slanoj vodi. Ohladite je i očistite od kosti, stavite je u posudu.
  2. Dodajte kuhani krumpir i dobro izmiksajte mikserom dodajući ostale namirnice.
  3. Dobro izmiksanu pastrvu stavite u namašćenu vatrostalnu posudu, zalijte vrućim maslacem i pecite u pećnici na 200 stupnjeva C.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.