gastro postao
Mekano, sočno, a opet brzo i jednostavno jelo koje ćete odmah zavoljeti
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 72
Potrebno vam je
- 225 g krumpir, zreli
- 2 žlica ulje suncokretovo
- 50 g luk ,crveni
- 1 mala žlica đumbir, korijen
- 4 režanj češnjak
- 0.50 mala žlica čili u prahu
- sol
- 1 žlica nemasni (niskomasni) jogurt
- 0.50 mala žlica šećer, kristal
- 1 kom čili papričica
- 75 g rajčica, crvena
- 1 žlica limunov sok
- 350 g patlidžan
Priprema
- Operite patlidžane. Narežite ih uzdužno na četvrtine, a zatim poprečno na komade širine 1 cm.
- Dobro operite krumpir, nemojte ga guliti. Svaki krumpir narežite na četvrtine, a svaku četvrtinu na nekoliko komada, tako da od svakog krumpira dobijete najmanje 12 komada veličine zalogaja.
- U srednje velikoj tavi zagrijte ulje i pržite luk dok ne dobije lagano smeđu boju.
- Dodajte sjemenke kumina i korijandra i listiće curryja, ako želite. Nakratko propržite, dodajte naribani đumbir, polovinu češnjaka, zeleni čili u prahu, kurkumu i sol. Pržite ovu mješavinu na jakoj vatri ne duže od 2 minute, pomalo dolijevajući vode tek koliko je potrebno da ne zagori.
- Dodajte patlidžane, jogurt, šećer i zelene čili papričice. Sve dobro promiješajte i kuhajte 2-3 minute. Dodajte 140 ml vode i poklopljeno kuhajte na laganoj vatri 15 minuta.
- Dodajte krumpir i narezanu rajčicu i poklopljeno lagano kuhajte još 10 minuta. Prema potrebi, ili ako želite više umaka, dodajte više vode i kuhajte još nekoliko minuta.
- Na kraju dodajte preostali češnjak, sok od limuna i listiće korijandra. Nježno promiješajte i kuhajte još minutu.