gastro postao
Turski sušeni patlidžani kao stvoreni su za nadijevanje
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 98
Potrebno vam je
- 10 kom patlidžan
- 1 kom čili papričica
- svježe mljeveni papar
- 250 g mljeveno meso
- 1 šalica riža, nepolirana
- 1 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
- ulje maslinovo
- 1 kom luk ,crveni
- 5 režanj češnjak
- 2 mala žlica crvena paprika
- 2 mala žlica sol
- 0.50 mala žlica garam masala
- 1 kom limun
- povrtni temeljac
- voda
Priprema
- Prokuhajte suhe patlidžane 20-ak min. Izvadite i pustite da se ohlade.
- Na maslinovu ulju propirjajte nasjeckani luk. Dodajte usitnjena tri režnja češnjaka, čili papričicu, mljevenu crvenu papriku, sol, papar i rižu. Pirjajte podlijevajući vodom ili temeljcem.
- Nakon 10-ak min dodajte mljeveno meso. Umiješajte garam masalu. Povremeno podlijte prema potrebi i kad bude gotovo, ovom smjesom napunite patlidžane.
- Prebacite u veći lonac. Ostatak češnjaka nasjeckajte, pomiješajte sa žličicom soli, 250 ml vode i žlicom paste od rajčice. Prelijte patlidžane, poklopite i kuhajte na laganoj vatri 40-ak
min. Oko 15 min prije kraja umiješajte limunov sok.
Ako nemate garam masalu zamijenite s malo đumbira, cimeta i muškatnog oraščića.
Izvor Skuhatćute