Recepti 13. listopada 2014.

Pečena patka s pirom

Pečena patka s pirom
gastro postao gastro.24sata.hr
Spoj Dalmacije i Slavonije u zanimljivom glavnom jelu s patkom u glavnoj ulozi

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1647

Potrebno vam je

  • 1 kom patka, srednje masna
  • 300 g pirovo brašno
  • 1 kom luk ,crveni
  • 100 g mrkva, crvena
  • 1 kom jabuka (cijela)
  • 1 vezica peršin, list
  • 100 g celer, list
  • 100 g peršin, korijen
  • 100 g jetra, pačja
  • 0.10 l ulje suncokretovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Pir namočimo noć prije i kuhamo u slanoj vodi oko 20 min.
  2. Patku ( cca 1200 g )očistimo i dobro začinimo, dodamo soli i malo papra. Stavimo u pećnicu na temperaturu oko 180 stupnjeva.
  3. Lagano dodamo unutrašnjost jabuke kojoj smo odstranili sjemenke. Lagano podlijevamo i pečemo da dobije lijepu boju.
  4. Povrće, jetricu i luk narežemo na kockice i na masnoći malo popržimo, podlijemo i pirjamo.
  5. Već kad je patka pri kraju odlijemo malo masnoće iz tepsije, maknemo patku van pa dodamo već kuhani pir i podlijemo malo juhom ili vodom.
  6. Sve zajedno vratimo u pećnicu na pet minuta.

Izvor Berislav Lacković

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.