Recepti 28. ožujka 2016.

Pečena patka : Ovoga puta - slatka!

Pečena patka s umakom od pečenja i sokom od jabuke
foto: Goran Jakuš
gastro postao gastro.24sata.hr
Pečena patka savršeno će se uklopiti s podlogom od cikle, jabuke i meda na način kako je priprema chef Branko Ognjenović

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1586

Potrebno vam je

  • 1500 g patka, srednje masna
  • 600 g cikla
  • 3 kom jabuka (cijela)
  • 3 dl sok od jabuke (konzerv.)
  • 100 g maslac, slani
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Patku posolimo, malo zamastimo i stavimo u pećnicu da se lagano peče 2 sata.
  2. U međuvremenu prokuhamo ciklu, očistimo i narežemo na rezance. Također i jabuku (zlatni delišes) narežemo na rezance.
  3. U zagrijanoj tavi na maslacu prepržimo jabuke, a potom dodamo i ciklu. Okus dotjeramo sa soli i paprom i sve podlijemo sa sokom od jabuka te pustimo da se kuha na laganoj vatri.
  4. Kad jabuka i cikla omekšaju podložimo u tavu narezanu patku i podlijemo sokom od patke.

Izvor Branko Ognjenović

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.