gastro postao
Pečena patka savršeno će se uklopiti s podlogom od cikle, jabuke i meda na način kako je priprema chef Branko Ognjenović
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1586
Potrebno vam je
- 1500 g patka, srednje masna
- 600 g cikla
- 3 kom jabuka (cijela)
- 3 dl sok od jabuke (konzerv.)
- 100 g maslac, slani
- sol
- papar
Priprema
- Patku posolimo, malo zamastimo i stavimo u pećnicu da se lagano peče 2 sata.
- U međuvremenu prokuhamo ciklu, očistimo i narežemo na rezance. Također i jabuku (zlatni delišes) narežemo na rezance.
- U zagrijanoj tavi na maslacu prepržimo jabuke, a potom dodamo i ciklu. Okus dotjeramo sa soli i paprom i sve podlijemo sa sokom od jabuka te pustimo da se kuha na laganoj vatri.
- Kad jabuka i cikla omekšaju podložimo u tavu narezanu patku i podlijemo sokom od patke.
Izvor Branko Ognjenović