Recepti 03. listopada 2014.

Pečena piletina s povrćem Marthe Stewart

gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite savršeno pečeno pile za Uskrs ili drugu svečanu prigodu

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 728

Potrebno vam je

  • 1400 g pile (cijelo, prosjek )
  • 2 šalica rajčice, cherry
  • 1 kom češnjak
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • sol
  • papar
  • 0.75 šalica pileći temeljac
  • bosiljak, vezica

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 260°C. Stavite pile u nauljeni lim za pečenje te oko njega posložite rajčicu i češnjak. Sve poprskajte s malo maslinova ulja i razmažite ga po mesu kako bi bilo ravnomjerno raspoređeno. Sve dobro posolite i dodajte svježe mljevenog papra prema želji.
  2. Ulijte u lim pileći temeljac i stavite piletinu u pećnicu da se peče 40-50 minuta na 180°C.
  3. Ako korica nije dovoljno zlatna i hrskava, pecite koju minutu dulje, ali pazite da vam pile ne zagori.
  4. Izvadite ga iz pećnice i ostavite da se ohladi pet-sedam minuta pa listićima bosiljka pospite rajčicu i ukrasite piletinu.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.