gastro postao
Pripremite savršeno pečeno pile za Uskrs ili drugu svečanu prigodu
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 728
Potrebno vam je
- 1400 g pile (cijelo, prosjek )
- 2 šalica rajčice, cherry
- 1 kom češnjak
- 2 žlica ulje maslinovo
- sol
- papar
- 0.75 šalica pileći temeljac
- bosiljak, vezica
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 260°C. Stavite pile u nauljeni lim za pečenje te oko njega posložite rajčicu i češnjak. Sve poprskajte s malo maslinova ulja i razmažite ga po mesu kako bi bilo ravnomjerno raspoređeno. Sve dobro posolite i dodajte svježe mljevenog papra prema želji.
- Ulijte u lim pileći temeljac i stavite piletinu u pećnicu da se peče 40-50 minuta na 180°C.
- Ako korica nije dovoljno zlatna i hrskava, pecite koju minutu dulje, ali pazite da vam pile ne zagori.
- Izvadite ga iz pećnice i ostavite da se ohladi pet-sedam minuta pa listićima bosiljka pospite rajčicu i ukrasite piletinu.
Izvor Skuhatćute